pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

rb
rb
1 05.10.2017 18:22:16

Slaviša Stojanović: Iz LASTNIH IZKUŠENJ vem, kako se počuti SREČKO KATANEC, toda povem vam, da je on tisti, ki ...

Nekdanji selektor o reprezentančnem stanju duha in tekmi z Anglijo.

Slaviša Stojanović se je pred dobrima dvema mesecema odločil sprejeti latvijski izziv. Sedel je na klop Rige, a tudi več kot 1700 kilometrov od doma je kakopak seznanjen z dogajanjem v slovenski izbrani vrsti in okoli nje. "Prek svetovnega spleta spremljam dogodke. Ko le imam čas, kaj preberem. Seveda me zanima izbrana vrsta, tako kot vsakega. In vidim, da so odnosi malce zaostreni," je uvodoma povedal 47-letni ljubljanski strokovnjak, ki smo ga "ujeli" v Estoniji, kjer je s svojimi varovanci na pripravah.

Javnost je do Srečka Katanca vse bolj kritična, ozračje okrog reprezentance ni ravno obetavno. "Jaz sem to doživel takoj, ko sem prevzel naloge selektorja," je globoko vzdihnil Slaviša Stojanović in nadaljeval: "Vem, zelo dobro vem, kako se človek počuti v takšnih trenutkih, toda eno je vendarle treba vedeti. Prav ta Srečko Katanec je slovenski nogomet postavil na stopnico oziroma ga spravil do stopnje, na kateri so vsi začeli verjeti, da je tudi pri nas mogoče kaj narediti. Da odmevni dosežki niso nedosegljivi. Pred tem so vsi mislili, da tega nismo sposobni, da smo smučarski narod, da dobro igramo hokej in da smo lahko konkurenčni še v kakšnem drugem športu, v nogometu pač ne. On je z uspehi, ki jih je dosegel z izbrano vrsto, prebil led. Dosegel je to, da so tudi navijači začeli verjeti, in jih pripravil do tega, da se jih je 20 tisoč odpravilo na evropskega prvenstva. Dobro se zavedam, da rezultati narekujejo ozračje in stanje duha okoli izbrane vrste ter da so želje včasih večje od realnosti, toda vse tisto, o čemer sem govoril, je treba spoštovati. Spoštovati v vsakem trenutku, tako s strokovne kot z medijske plati. Takšno je moje dojemanje tega, čeprav je hkrati res, da bi bilo z boljšo komunikacijo marsikaj lažje rešiti."

Če smo iskreni, aktualni selektor tega ni ravno vešč. "Kakorkoli obrnemo, je tudi to nadvse pomemben del posla, s katerim se ukvarjamo. Nekateri ga obvladajo bolje, drugi malce slabše. Kot sem že dejal, sem vse to, kar se dogaja Srečku Katancu, občutil na lastni koži. Jaz sem se umaknil in nisem hotel povedati ničesar, kar prav tako ni bilo v redu. V danem trenutku se pač odločiš, kako se boš odzval, seveda pa je popolnoma jasno, da je ob uspehih, ko narediš kaj dobrega, veliko lažje."

stojanovic nm
Nikola Miljković
Pred spopadom z Anglijo med navijači bolj ali manj prevladuje mnenje, da so Boštjan Cesar in soigralci na kultnem Wembleyju pred misijo nemogoče. So res? "Angleži so v dokaj udobnem položaju, dejstvo pa je, da bodo šli na polno, da bi si na tej tekmi tudi teoretično zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu. Težko bo, zelo težko, a če se spomnimo dozdajšnjih dvobojev z Angleži, nikoli ni bilo pretirano slabo. Vedno je bilo dokaj enakovredno, bili smo blizu uspeha. Tudi na Wembleyju nismo bili kanta za nabijanje. Ne vem, kaj bi še rekel … Veliko bo odvisno od dnevne forme, od trenutnega navdiha," je odgovoril nekdanji selektor, že nekaj časa pa se je kajpada nemogoče izogniti vprašanju, kako naprej. Kaj po koncu kvalifikacijskega cikla in v pričakovanju novega? "Ne vem, o tem ne razmišljam, to ni v moji domeni. Tisti, ki morajo odločati o tem, bodo že vedeli, kaj si želijo in kaj je prav, kako bodo ravnali. Vprašanje je tudi, kaj si želi Srečko, v takšnih razmerah je zelo težko delati. Vem, ker sem sam šel čez vse to. Pomembno je torej, kaj si želi zveza, kaj si želi on, a verjamem, da bodo naposled našli pravšnjo rešitev," je dejal Slaviša Stojanović.

Članki iz rubrike