zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
51 05.10.2017 22:45:55

KATANEC z besedami, ki so se jih nekateri BALI, drugi pa so jih ŽELELI slišati. Odločil sem se, kakšna je moja prihodnost!

Martin Metelko
Dobro je kazalo. Zelo dobro. Slovenci bi s kančkom sreče lahko celo premagali sila slabo Anglijo, a se je na koncu vse obrnilo proti četi Srečka Katanca.

Potem ko je kazalo, da bo imela Slovenija še priložnost za presenečenje ob koncu tekme in posledično z možnost za uvrstitev na SP v zadnjem krogu, je po napaki Jana Oblaka ob slabem metu žoge v napad v nadaljevanju akcije udaril Harry Kane.

Z minimalnim porazom je Slovenija 99-odstotno že izven kalkulacij za nastop na svetovnem prvenstvu, saj bi morala za ohranitev možnosti Malta preprečiti zmago Slovakov v nedeljo.

Zadnja tekma v Stožicah pa bo zelo pomembna predvsem za Škote, ki so na Hampden parku premagali Slovake z 1:0 in si s tem precej povečali možnosti za nastop na SP. 

Slovenska reprezentanca je taktično dobro odigrala, a kaj ko tokrat ni imela sreče ob koncu. Angleži pa so se z zmago seveda uvrstili na svetovno prvenstvo. 

katanec
Grega Wernig

Po dvoboju je pred kamere RTV Slovenija seveda stopil selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec in predstavil svoj pogled na dogajanje na Wembleyju.

"Rekel sem jim, da so lahko ponosni na to, kar so pokazali. 'Glave gor', več ni bilo treba povedati. niso si zaslužili tega poraza. Ničla nam ni veliko igrala, zato smo morali zmagati." 

"Ta poraz si štejem kot zmago, ampak nogomet je surov. Svetovnega prvenstva pač ne bo, ampak fantje si zaslužijo, da igrajo pred polnim Stožicam. Fantom lahko le še enkrat čestitam. V moji trenerski karieri ta tekma sodi med pet najboljših, kar sem jih vodil."

Spregovoril je tudi o svoji prihodnosti:

"Ne, ne s Srečkom Katancem. V nedeljo je moja zadnja tekma."

Boštjan Cesar pa je dodal tole: 

"Lahko rečem, da je razočaranje seveda bilo po takšni tekmi. Ampak je res to razočaranje malo manjše, saj smo dokazali, da se lahko kosamo z Angleži. Proti Slovakom smo bili bolj razočarani."

"Cela ekipa je dobro igrala v obrambi, da imajo nevarne igralce v formi, Kane ni bil v nobeni priložnosti, izkoristil pa je polpriložnost in udaril."

Članki iz rubrike