Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.10.2016 12:18:00
Deli članek:

Kurtić: Tega ni pričakoval nihče, tudi jaz ne

Nikola Miljković

Potem ko je slovenska nogometna reprezentanca iz Vilniusa v uvodu kvalifikacij za SP 2018 prišla pod plazom kritik po izidu 2:2, se je po oktobrski akciji, zmagi proti Slovaški in remiju proti Angliji, odnos do izbrancev Srečka Katanca znova otoplil.

Po težavah z igro predvsem v prvem polčasu z Litvo, po poškodbi Roberta Berića, po aferi Kevin Kampl in drugih motečih elementih ni bilo prav veliko tistih, ki so napovedali takšen izkupiček Slovencev z obračunov proti Slovakom in Angležem.

"Mislim, da tega nihče ni pričakoval. Tudi jaz osebno ne," je potrdil vezist Jasmin Kurtić. "Tako pa smo fantje lahko ponosni nase, Slovenija je lahko ponosna na to, kar smo naredili in kako smo se borili. Če bomo delovali kot eno, če bomo imeli tak pristop in odnos, potem lahko naredimo dober rezultat," je dodal Kurtić.

Ta meni, da se na teh tekmah proti Slovakom in Angležem ni nič premaknilo, pa čeprav so Slovenci z borbenostjo in ne nazadnje tudi konkretnostjo znova pridobili točke priljubljenosti.

"Ni se nič premaknilo. Enkrat ti gre, enkrat ne. Pri nas je vedno dobro vzdušje v slačilnici, vedno smo bili enotni in to prihaja na plan. Igramo dobro, se borimo, si ustvarjamo priložnosti, česar je mogoče prej primanjkovalo. Ampak fantom lahko zdaj le čestitam, tudi selektorju in njegovemu štabu, opravili so odličen posel. Ne smemo pa ostati na tem, moramo gledati naprej, saj so kvalifikacije še dolge," meni vezist Atalante.

Selektor Katanec je prav tako zadovoljen s štirimi točkami s teh dveh tekem in skupno petimi. "Ali je to realno ali ne? Trudimo se po najboljših močeh. V danem trenutku najbolje, kar je možno, pripravimo ekipo. V vsakem obdobju igralci pridejo v določenem stanju. Niso vedno isti, lahko so v drugačni formi, lahko so drugačni na psihičnem področju ... Ampak če bi pred tema dvema tekmama rekli, da bomo osvojili štiri točke, potem bi bilo to super, super, super. To smo naredili, po do zdaj videnem in po priložnostih bi lahko imeli celo devet točk. To je objektivno. Sem pa zadovoljen, fantje so pokazali takšen odnos, kot ga že dolgo nismo videli. Lepo je biti v takšni slačilnici," je dobre volje selektor.

Malce manj dobre postane, ko se ga spomni na Kevina Kampla. Ta je uradno zaradi preutrujenosti odpovedal udeležbo na tokratni akciji, kar je v javnosti sprožilo mnoge špekulacije, tudi o sporu med Kamplom in Katancem. "Kevin Kampl je del slovenske reprezentance in bo to tudi ostal. Tukaj ni bilo čisto nobenega spora, vsaj jaz ne vem zanj. Drugače pa naj vsak razmisli o tem, kaj je glede tega delal in ali je bilo to v dobro slovenskega nogometa ali ne ..." pravi Katanec.

Tega naslednja reprezentančna akcija čaka novembra, in sicer kvalifikacijsko gostovanje na Malti ter prijateljsko na Poljskem.