Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković
Andrej Miljković
12.10.2016 08:30:01
Deli članek:

Katančeva resnica v aferi Kampl: Veseljačenje na zborih, njegove posledice in selektor kot žrtev?

www.alesfevzer.com

Srečko Katanec je dal obljubo, in čeprav je bila izrečena v nadrealističnih razmerah petkove tiskovne konference na Brdu, ta obljuba ostaja.

Ne glede na sobotno sijajno zmago in ne glede na vse (karkoli pač), kar se je zgodilo sinoči. Obljuba je obljuba in selektorja je treba držati za besedo. Še toliko bolj, ker je Slovenija država z neskončno omejenim naborom nogometašev, kaj šele nogometašev razreda, v katerega spada Kampl. Naša reprezentanca bi nekoga, kot je Kevin, seveda potrebovala ne glede na svojo trenutno podobo, o tem ste lahko trdno prepričani. Predvsem pa naša javnost ne glede na aktualno podobo izbrane vrste potrebuje odgovore, kaj se je zgodilo z donedavnim prvim zvezdnikom (vsaj v polju, če odmislimo mednarodno še bolj izpostavljenega Jana Oblaka), zakaj ga v resnici ni bilo na oktobrskem zboru in predvsem kakšen bo njegov nadaljnji status.

Zaradi tega bi selektor moral držati besedo, na eni strani opraviti vse potrebno v zvezi s tekmovalnim vidikom zadnjih dni in z njihovimi akterji drugačne vrste, na drugi strani pa se v skladu z napovedmi temeljito posvetiti aferi Kampl ter jo razčistiti pred očmi javnosti. To je nameraval storiti kot gost v nocojšnji oddaji na nacionalni televiziji, in kolikor nam je znano, to namerava še vedno. Veliko vprašanje pa je, ali bo pri enakem namenu ostal tudi glede vsebine. Ta naj ne bi bila lepa, kot je napovedal in kot od tedaj poudarjajo nemški (slovenski smo zaradi obljube in v iskreni želji posvetiti se tekmama zadevo začasno odložili) mediji. Ob njej naj bi, kot je prav tako dejal selektor, bilo neprijetno marsikomu, ki se je s to zadevo doslej ukvarjal. Verjetno predvsem tistim, ki so krivili Katanca in ki so v vsem skupaj videli novo poglavje v zgodbi o Zlatku Zahoviću, Goranu Pandevu … Zdi se, da neupravičeno. Kot je prepričan selektor ter kot kaže vse več namigov, zagotovil, razkritij iz vseh mogočih virov. Vsi pravijo, da je resnica povsem drugačna. da je Katanec žrtev, da se je žrtvoval s ščitenjem nogometaša in da ima afera povsem drugačno ozadje. Zelo obremenilno za Kampla ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.