Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.10.2016 18:16:45
Deli članek:

Pregovorno kritični Bojan Prašnikar po tekmi s Slovaško zamenjal ploščo

Grega Wernig

Nekdanji selektor Bojan Prašnikar se je pridružil tistim, ki so polni pohval na igro slovenske reprezentance na tekmi s Slovaško.

Ko je Slovenija igrala slabo in nizala skromne rezultate, je bil njen nekdanji selektor Bojan Prašnikar najglasnejši med kritikami. Trener, ki je Maribor popeljal v ligo prvakov, je znal povedati marsikaj o tem, kaj je po njegovem mnenju selektor Srečko Katanec storil narobe, toda odlična predstava na tekmi s Slovaško tudi Prašnikarja ni pustila ravnodušnega.

"Ni dvoma o tem, da je Slovenija zasluženo zmagala. Boljša je bila od Slovakov in igrala veliko bolje, kot je na prvi tekmi v Litvi. Čeprav je imela morda celo manj priložnosti za gol, kot jih je imela v Vilni, je pomembno predvsem to, da je igrala veliko bolj odgovorno. Z manj napakami, ki jih tokrat praktično ni bilo," je za Sportal povedal edini Slovenec, ki je vodil klub v elitni nemški bundesligi, in dodal: "Dejstvo je tudi, da so si Slovenci bolj želeli zmagati od nasprotnika, kar je bilo na koncu odločilno. Blestel je Iličić, ki v zadnjem času v reprezentančnem dresu kaže res veliko. Že nekaj časa traja polemika o njem, a v zadnjem času se zdi, da smo ga le dočakali. Prihaja v najboljša leta, zato smo lahko optimisti. Takega Iličića res potrebujemo."

AFERA KAMPL JE REPREZENTANCI OČITNO KORISTILA
Prašnikar je za Sportal podal tudi svoje mnenje o Kevinu Kamplu, ki se je samovoljno odrekel nastopu v dresu z državnim grbom: "Zdaj se je izkazalo, da so nam vse polemike okoli Kevina Kampla morda celo koristile. Očitno se mora v naši ekipi kaj zgoditi, mora biti v stresnem položaju, da se zbudi in zaigra bolje. Tokrat je Slovenija pokazala povsem drugačen obraz. To je to, kar smo si želeli. Dobili smo dokaz, da je ta reprezentanca sposobna veliko več, kot je kazala v zadnjem času."