Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.10.2016 12:24:31
Deli članek:

Southgate pred tekmo s Slovenijo zagovarja Rooneyja

Reuters

Tudi po zmagi nad Malto so letele kritike na igro Waynea Rooneyja.

Selektor Gareth Southgate je deležen nenehnih vprašanj glede igralca z največ nastopi v trenutni angleški reprezentanci. Ne ravno prijetnih. Slaba forma Rooneyja je razlog za začudenje navijačev in tudi medijev, kaj 30-letnik počne na igrišču, namesto, da bi dal priložnost komu drugemu.

Southgate se ne pusti zmotiti. "Jaz sem tisti, ki sprejema odločitve, ki so najboljše za ekipo in kadar izbereš moštvo, bo vedno nekdo nezadovoljen. To je del posla," odgovarja in dodaja, da je bil zadovoljen s tistim, kar je Rooney pokazal proti Malti, ko je igral po treh tekmah, ki jih je v Manchester Unitedu spremljal zgolj s klopi.

Slednje Southgeta sploh ne moti. "To ni pomembno," je dejal in opozoril na nekaj drugega: "Igralce lahko izbiram samo med 30 odstotki tistih, ki igrajo v Premier ligi. In med temi nekateri nočejo igrati, drugi niso dovolj dobri, da bi igrali, imam pa kapetana, ki si nenehno prizadeva, da bi bil lider na in izven igrišča ter vedno prispeva maksimum. Zato sem izbral Rooneyja," je bil odločen angleški selektor.

Glede na te besede skoraj zanesljivo lahko Rooneyja tudi jutri pričakujemo v zasedbi Anglije, ki bo pritekla na igrišče stadiona Stožice.