Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.06.2016 17:16:53
Deli članek:

Je res uresničljivo? Ibrahimović v Rio?

Reuters

Zlatan Ibrahimović bo morda delovno poletje po Euru 2016 podaljšal še do olimpijskih iger. Švedska nogometna zveza je objavila razširjen seznam igralcev za Rio 2016, na katerem je tudi največji švedski nogometni zvezdnik.

Na OI sicer lahko nastopajo nogometaši, stari največ 23 let, v vsaki ekipi pa so lahko trije starejši. Ibrahimović bi bil pri 34 letih seveda eden od teh treh, a do imenovanja v ekipo je še dolga pot. Prvo sito bo predstavljal skrajšani seznam 22 igralcev, ki ga bodo Švedi objavili čez mesec dni. Za zdaj je Ibrahimović tako še v olimpijski pripravljenosti, ob njem sta na seznamu 35 nogometašev še dva, ki že igrata na evropskem prvenstvu v Franciji, Victor Lindelof in Ludwig Augustinsson, ki z 21 in 22 leti sicer izpolnjujeta tudi običajni starostni pogoj za OI.

Olimpijski selektor Hakan Eriksson je priznal, da bo imenovanje ekipe nočna mora predvsem zaradi pritiskov klubov, ki se stežka odločajo za to, da bi svojim igralcem dovolili še en mednarodni nastop v reprezentančnem dresu pred novo sezono. "To je prava muka. Stvari so zelo težavne, nekateri klubi so za, drugi proti, tretji pa ne vedo, kaj bi," je potarnal Eriksson.