Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.06.2016 15:01:44
Deli članek:

Rešil življenje neznancu, a ob tem izgubil vstopnico

vszi
Na sliki je Jay Keating drugi od leve strani v svetlejši zeleni majici.

Na Evropskem prvenstvu v Franciji ne pišejo zgodbe samo nogometaši na zelenici, ampak tudi tisti, zaradi katerih se nogomet igra - navijači.

Če bi imeli izbor "navijača prvenstva", bi nagrado že lahko podelili. Dobil pa bi jo irski navijač Jay Keating.

Ta je postal junak irskih navijačev, potem ko je svet obšla novica, da je pred stadionom Stade de France oživljal moškega in mu rešil življenje, potem ko je ta doživel srčni zastoj.

Seveda bi bilo vse lepo in prav, toda Keating je ob vsem vrvežu izgubil vstopnico za tekmo proti Švedom, ki mu jo je za poročno darilo kupila žena. Gospod je bil seveda kljub dejstvu, da je nekomu rešil življenje, zelo žalosten, vso dogajanje pa prišlo na uho štirim irskim navijačem, ki so zbrali denar (50 evrov) in kupili vstopnico za svojega novega junaka.

"Slišali smo, da je izgubil vstopnico, zato smo mu želeli pomagati. Čutili smo njegovo bolečino. Bil je navdušen, ko smo mu kupili vstopnico. Konec koncev je šlo le za desetaka vsakega od nas," toda vsega do takrat še niso slišali. 

"Šele kasneje smo izvedeli, da je bil prav on tisti, ki je z oživljanjem rešil življenje starejšemu gospodu, ki se je zgrudil pred stadionom. Je pravi junak. Njegovo dejanje je precej večje od našega,"
je še dejal Brian, eden od štirih navijačev. 

"Smo zelo veseli, da smo irskim navijačem dali razlog za veselje s to zgodbo po vsem negativnem, kar se je doslej dogajalo v Franciji," je še zaključil Brian