Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.06.2016 14:47:40
Deli članek:

Firer debitiral s hat-trickom (video)

vszi

Ivan Firer je pozimi zapustil vrste Celja in se drugič v karieri odpravil v tujino.

Podpisal je enoletno pogodbo z ekipo Thanh Hoa, toda prejšnji teden je zamenjal klubske barve in se preselil k ekipi Becamex Binh Duong. Gre za štirikratnega državnega prvaka in enega najboljših moštev v zadnjih letih. Navsezadnje je Becamex Binh Duong prvak iz zadnjih dveh sezon.


V najmočnejšem vietnamskem prvenstvu nastopa 14 moštev, ki so do zdaj odigrala enajst krogov. Zadnje je bilo na sporedu 22. maja, tekmovanje pa se bo nadaljevalo konec tega tedna. Firerjeva nova ekipa na lestvici trenutno zaseda drugo mesto, za vodilnim Hai Phongom pa zaostaja devet točk.

Tudi zaradi tega so se v klubu odločili okrepiti zasedbo, s katero bodo v nadaljevanju krenili v lov na tretji zaporedni naslov prvaka. Pri tem bo imel nekdanji slovenski reprezentant zelo pomembno vlogo, kar je dokazal že v svojem prvem nastopu za vietnamski Chelsea, kar je ljubkovalno ime tega kluba.

Pred nadaljevanjem prvenstva je namreč Becamex Binh Duong odigral prvo četrtfinalno tekmo pokalnega tekmovanja, v katerem je njegov nasprotnik znanec s prvoligaških igrišč Hoang Anh Gia Lai. Prvi polčas dvoboja na svojem igrišču je dobil s 5:3, gostje pa so se izkazali za zelo neugodnega nasprotnika, saj so malo pred koncem prvega dela igre izenačili na 3:3.

Favorizirani branilci naslova pokalnega prvaka so imeli srečo, da so imeli v svojih vrstah izjemno razpoloženega slovenskega nogometaša. Firer se je namreč podpisal pod tri zadetke, strelski šov pa je začel v v 23. minuti, ko je povišal vodstvo svoje ekipe na 3:1.

V izdihljajih prvega polčasa je poskrbel za vodstvo s 4:3, v prvi minuti sodniškega dodatka pa je z odlično izvedenim prostim strelom s približno devetnajstih metrov postavil končni rezultat tekme in poskrbel, da bo Becamex Binh Duong povratno srečanje (29. junija) začel z ugodnim izhodiščem.