Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.06.2016 16:48:29
Deli članek:

Protega: Bila je lahka odločitev. In težka!

Nikola Miljković

Dvomov že nekaj časa ni bilo, a zdaj jih tudi uradno ni več. Nenad Protega je bil predstavljen kot novi športni direktor Olimpije.

"Dobre stvari se ne dogajajo hitro in če je to res, smo dobili dobrega novega športnega direktorja, s katerim sem že dolgo v dogovarjanjih. Vesel sem, da smo dobili tako kvalitetnega človeka. Za športne stvari bo moja desna roka v klubu," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal prvi mož Olimpije Milan Mandarić, ki je s Protego podpisal triletno pogodbo, a sam pričakuje, da bo sodelovanje še veliko daljše.

"Dolgo že nisem delal v nogometu, a čas gre tako hitro, da se mi zdi, kot bi bilo včeraj. Odločitev je bila lahka in težka. Če te pokliče ta klub, dilem ni. To je največ, kar je lahko v Sloveniji in zato je bila odločitev lahka. Ni pa bilo lahko, saj sem imel dve službi, dolgoročno sodelovanje in hitro ter nepričakovano sem dobil to ponudbo. Moral sem dokončati stara razmerja, zato je vse trajalo malo dlje. Hvala klubu za priložnost. Sem sem prišel delat in ne le vodit. Tukaj sem pripravljen biti ne le desna, ampak tudi leva roka, da pridemo na neko raven, ki bo višja od ambicije za slovenskega prvaka. Moji cilji so, da Ljubljana dobi Olimpijo, na katero bo mesto lahko ponosno in da bo vsak, ki bo prišel, videl, da prihaja v klub, ki je na evropski rani," pa je dodal Protega in odkrito priznal, da ima že ogledane okrepitve za Olimpijo, imen v tem trenutku še ne razkriva.

Novi športni direktor se je ozrl tudi v delovanje kluba in izpostavil, da so pomembne tudi spremembe na ravni mlajših starostnih kategorij. S trenerjem Rodolfom Vanolijem se je doslej že srečal dvakrat, čeprav se poznata že od prej: "Prvi sestanki so pokazali, da imava super relacijo, a veliko se bova morala dogovoriti še v naslednjih dneh."