Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2016 22:07:31
Deli članek:

Koga je kot zadnjega doma pustil Čačić? Člana Barcelone!

Drago Wernig - TAKA

Znani so nogometaši, ki bodo na evropskem prvenstvu zastopali barve hrvaške reprezentance.

Hrvati imajo tako širok bazen nogometašev, da so si lahko privoščili tudi to, da bodo na Euro 2016 v Franciji odpotovali brez branilca Liverpoola in vezista Barcelone. Evropskega prvenstva tudi po svoji volji ne bo videl Dejan Lovren, kot zadnji pa je z ravnokar objavljenega seznama potnikov odpadel še Alen Halilović.

Šele 19-letni fant iz Dubrovnika je predlani iz Dinama prestopil k Barceloni, v tej sezoni pa se je kot posojen dokazoval pri Sportingu. Za klub iz Gijona je igral redno (33 tekem in 5 golov), a očitno ne dovolj dobro, da bi ga hrvaški selektor Ante Čačić odpeljal na prvenstvo Stare celine. Poleg Halilovića, ki naj bi kariero poleti nadaljeval pri Valencii, so sicer selektorjeve košarice dobili še kapetan Dinama Domagoj Antolić, Duje Ćaleta-Car in četrti vratar Dominik Livaković. Bo pa zato na EP recimo odpotoval Marko Rog, nogometaš, ki je bil še pred dvema letoma na treningih v Zavrču ...

"Odločitev res ni bila lahka, saj so si vsi, ki so bili tukaj, to zaslužili z dobrimi igrami in zavidljivo formo, skupne priprave pa so nam bile v veliko zadovoljstvo. Starejši nogometaši so mi rekli, da se ne spomnijo, kdaj nazadnje je bila na treningih kvaliteta na tako visoki ravni," je zadovoljen nekdanji trener Maribora.

Na hrvaškem seznamu 23 nogometašev so naslednji:

Vratarji: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Branilci: Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Lokomotiva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli), Gordon Schildenfeld (Dinamo), Šime Vrsaljko (Sassuolo)

Vezisti: Tin Jedvaj (Bayer), Luka Modrić (Real), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Mateo Kovačić (Real), Milan Badej (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Dinamo), Ante Ćorić (Dinamo)

Napadalci: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Dinamo), Duje Čop (Malaga)

Reuters