Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2016 21:36:11
Deli članek:

Pavlin razkril, kdo je Oblaku pomagal do prve profesionalne pogodbe

Arsen Perić

Bilo je leto 2009, ko so se Janu Oblaku začele uresničevati sanje.

Veste, kdaj je Jan Oblak podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo? In kje? To se je zgodilo v Ljubljani, in sicer januarja 2009, ko je bila Olimpija šele v procesu vračanja med najboljše. Tedaj so zmaji sklicali tiskovno konferenco, na kateri se je pojavil tudi povsem neznani fantič (fotografija zgoraj je prav s tega dogodka). In ta fantič je danes eden najboljših vratarjev na svetu, ravnokar je zaigral v velikem finalu elitne lige prvakov.

O svojem nekdanjem varovancu se je po porazu Atletica proti Realu razgovoril tudi Miran Pavlin, ki je bil v tistem času, ko se je Oblak šele začel zares dokazovati, športni direktor Olimpije. Zdaj, ko je že nekaj časa v Mariboru, je razkril ozadje, zakaj je Olimpija Oblaku profesionalno pogodbo ponudila, ko je bil še najstnik in ko sploh še ni bil del članske ekipe.

"Bil sem direktor pri Olimpiji, ko je Jan Oblak pri šestnajstih podpisal prvo profesionalno pogodbo. Pa ne zato, ker sem jaz to hotel, temveč zato, ker je moj trener vratarjev (Robert Volk, op. a.) vztrajal, da mu ponudimo pogodbo. 16-letnik je imel dispozicije, ki jih redko vidiš. Imel je mirnost, ki je pri njem prirojena. Da bo pa naredil tako kariero, kot jo je, si je malokdo predstavljal," je za Reporter dejal nekdanji reprezentant Slovenije.