Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2016 21:12:46
Deli članek:

Na pragu nove službe: Ranko Stojić kmalu spet športni direktor?

Nikola Miljković

Ranku Stojiću se menda spet obeta služba v svetu nogometa.

Partizan naj bi v kratkem dobil novo vodstvo, med kandidati za predsednika, in to resnejšimi, naj bi bil po poročanju srbskih medijev tudi Nenad Bjeković. Gre za nekdanjega nogometaša tega kluba iz Beograda, ki je s črno-belimi ostal tesno povezan tudi po koncu kariere. Tako je bil in pomočnik in trener v članski ekipi, dolgih 17 let pa tudi direktor, športni direktor in še kaj. Zdaj naj bi se vrnil k Partizanu, če bo res novi predsednik, pa bi lahko novo službo dobil tudi – Ranko Stojić!

Kot se govori v Srbiji, naj bi želel Bjeković za športnega direktorja postaviti kar Stojića, ki je v tamkajšnjem nogometu že deloval kot prvi mož Rada, nazadnje pa se je mudil v Sloveniji. Lani poleti je z Milanom Mandarićem prevzel Olimpijo, bil v Ljubljani sprva direktor, nato še športni direktor, toda še pred koncem sezone se je moral posloviti.

Menda zaradi nesoglasij z Mandarićem, čeravno slednji priznava, da je Stojić naredil marsikaj dobrega, med drugim odigral tudi pomembno vlogo pri zajetnih prodajah Andraža Šporarja v Basel in Ezekiela Hentyja v Lokomotivo. To je bilo očitno dovolj tudi za Bjekovića, da je ocenil, kako je Stojić pravi mož za Partizana.