Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2016 18:57:56
Deli članek:

Kdo so najdražji v PLTS? Že pet milijonarjev

Transfermarkt

Kdo je po koncu sezone 2015/16 najvrednejši nogometaš v slovenski nogometni ligi?

Sezone 2015/16 je v Prvi ligi Telekom Slovenije konec, naslov prvaka je osvojila Olimpija. Slednja se je do konca borila z Mariborom, kljub kar nekaj spodrsljajem pa je zmajem vendarle uspelo prekiniti vladavino dolgoletnega prvaka izpod Kalvarije. Marsikdo se strinja, da je bilo tokratno tekmovalno leto najzanimivejše v zgodovini slovenskega klubskega nogometa, dobre igre številnih klubov in posameznikov pa so opazili tudi na tujem. Za cene nogometašev specializirana spletna strani Transfermarkt ni izjema, kar nekaterim igralcem slovenskih klubov je v zadnjem času zrasla vrednost.

Toda kdo je najdražji? Še naprej vrh zaseda Agim Ibraimi, čeprav ob zaključku sezone ni več igral za Maribor. Makedonec je vreden kar 1,75 milijona evrov, poleg njega pa so v PLTS še štirje "milijonarji". Natanko milijon evrov so vredni Nemanja Mitrović in Blessing Eleke iz Olimpije ter tudi Marwan Kabha iz Sintayehu Sallalich iz Maribora.

Kljub temu, da je prvak Olimpija, pa ima Maribor še vedno najdražjo ekipo v ligi. Transfermarkt jo ocenjuje na 14,4 milijona evrov, ljubljanska zasedba je vredna 9,85 milijona evrov, tretje so Domžale s 6,1 milijona evrov. Pa "najrevnejša" zasedba v ligi? Pričakovano Krško s 3,5 milijona evrov, čeprav je malček obstal v ligi.

Transfermarkt