Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
05.04.2016 08:08:00
Deli članek:

Slabi v reprezentanci, odlični v klubih!? Prašnikar: Slovenski zadetki Katanca jezijo

Slovenska izbrana vrsta se, praktično vse odkar je Srečko Katanec ponovno sedel na njeno klop, zelo muči.

Slovenija bo z Eurom 2016 izpustila že svoje tretje veliko tekmovanje, ob vse prej kot lahki skupini v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki bo čez dve leti v Rusiji, pa naši izbrani vrsti grozi še četrti zaporedni polom. In to kljub temu da se zdi, da Slovenija nikdar v svoji zgodovini še ni imela tako kakovostne reprezentance, vsekakor pa še nikdar v svoji zgodovini ni imela tako zelo velikega števila legionarjev, ki so igrali zelo pomembne vloge v svojih klubih.

A kako je mogoče, da 
Josip Iličić blesti pri Fiorentini, zabija zadetke kot po tekočem traku – na zadnjih 30 prvenstvenih tekmah je dosegel 19 golov! –, v reprezentančnem dresu pa je povsem neviden? Kako pojasniti misterij Valterja Birse, ki pri Chievu igra pomembno vlogo, dosega zadetke, zadnjo zares dobro tekmo za Slovenijo pa je odigral, če malce pretiravamo, na svetovnem prvenstvu leta 2010? In to še ni vse!

"Vsi skupaj si želimo drugačne reprezentance, kot jo gledamo zdaj. Želimo si drugačne igre, želimo si, da bi bilo vse skupaj drugače, ker je lahko. Trenutno na igrišču nismo videti tako, kot bi morali biti. In to se dogaja praktično že zadnja tri leta ..." je na to temo spregovoril tudi zdaj že redni kritik Katančevega dela Bojan Prašnikar in šel še precej dlje ... 

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI ŠTEVILKI TISKANE IZDAJE EKIPE SN.