Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
04.04.2016 19:33:10
Deli članek:

Nekdanjega vratarja Olimpije obtožili, da je skušal vdreti v sodniško slačilnico

V Bosni in Hercegovini ogorčen boj za naslov prvaka.

V premijer ligi Bosne in Hercegovine so bile ob koncu tedna na sporedu tekme 23. kroga, po katerih je podoba vrha lestvice ostala nespremenjena. Zrinjski in Sloboda še naprej bijeta hud boj za naslov prvaka, obe ekipi imata po 50 točk, za obema sta zahtevni preizkušnji. Zasedba iz Mostarja je gostovala v Sarajevu, kjer je z 1:0 premagala Slavijo, na klopi katere je debitiral Milko Đurovski, moštvo iz Tuzle pa je čakal izziv pri mestnem tekmecu Zrinjskega, Veležu. Gostje so slavili z 2:1, toda po pravi srhljivki, trenutek odločitve se je zgodil v sedmi minuti sodniškega dodatka, ko je za končni izid zadel nekdanji član Maribora in Olimpije Zajko Zeba.

Sicer pa se je dogajalo marsikaj, vmes je bila tekma tudi prekinjena, ob tem so gostitelji v sporočilu za javnost razkrili, da je v tem času športni direktor Slobode skušal vdreti v sodniško slačilnico. To je nekdanji vratar Olimpije in velenjskega Rudarja Saša Vugdalić, sicer tudi oče nekdanjega slovenskega reprezentanta Muamerja Vugdalića.

"Drži, da sem poskušal proti do sodnikov," je v pogovoru za Dnevni avaz priznal Saša Vugdalić, toda ... "Ampak zgolj in samo zato, da bi zahteval zaščito za našega vratarja Kenana Pirića in da bi kot predstavnik kluba izvedel, kako dolgo bo trajala prekinitev. Navijači Veleža so v bližino našega vratarja odvrgli vsaj deset topovskih udarov. Fant bi lahko oslepel ali oglušel. Nismo bili za prekinitev dvoboja, a prav tako se nismo strinjali, da bi se nadaljeval v razmerah, ki našim igralcem ne bi zagotavljale varnosti," je pojasnil Saša Vugdalić in dodal, da se je naposled pod tribuno mudil le v tako imenovani "krizni sobi".