Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.04.2016 18:26:51
Deli članek:

Mourinho dobil reprezentančno ponudbo, ki ga (zagotovo) ni navdušila

Mar res obstaja možnost, da bi se Jose Mourinho preselil v reprezentančni nogomet?

Jose Mourinho je trenutno na borzi dela. Vsaj uradno. Neuradno se že nekaj časa šušlja, da je več ali manj dogovorjen z Manchester Unitedom. Pa je res? No, dokler bo ostalo le pri govoricah, zanj kakopak velja, da nima delodajalca. In kot takšen je jasno zanimiv vsem tistim, ki iščejo trenerja za prihodnost. Med slednje očitno sodijo tudi v Siriji, pri tamkajšnji zvezi so namreč za novega selektorja svoje članske reprezentance želeli imenovati kar – Mourinha!

Ne, ne gre za izmišljeno novico, čeprav se na prvi pogled zdi res takšna. V Siriji so dejansko sestavili uraden dopis, ki so ga poslali na Portugalčev naslov, jasno v upanju, da jih bo Mourinho uslišal. Da bi jim eden najboljših trenerjev zadnjega desetletja prišel še kako prav, ni dvoma. Sirija je trenutno šele na 123. mestu Fifine lestvice, zadnjo tekmo z Japonsko pa je izgubila kar z 0:5. Kljub temu je doslej v kvalifikacijah za SP 2018 zabeležila šest zmag na osmih tekmah, kar torej pomeni, da je nastop v Rusiji še vedno realno dosegljiv.

Ne glede na vse pa se poraja vprašanje: ali je Sirija sploh lahko dovolj mamljiva za trenerja Mourinhovega kova? Verjetno ne, pa četudi ne drži, da je nekdanji trener Porta, Chelseaja, Interja in Reala iz Madrida že dogovorjen z Unitedom ...

vszi