Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.04.2016 14:00:41
Deli članek:

Vrhovec se je posul s pepelom in pojasnil, zakaj je izgubil živce

Grega Wernig

Blaž Vrhovec o tem, zakaj je povsem izgubil živce na lokalnem derbiju med Rudarjem in Celjem.

Zgodba, o kateri smo poročali kot prvi, v slovenskem nogometu še kako odmeva. Novopečeni slovenski reprezentant Blaž Vrhovec je bil na tekmi med Rudarjem in Celjem izključen, ker je ob drugi enajstmetrovki za Velenjčane glavnemu sodniku Nejcu Kajtazoviću zabrusil nekaj sočnih. Rdeči karton je bil upravičena posledica neprimernih izjav, zaradi katerih se Vrhovec tudi kesa.

"Žal mi je, da sem zaradi svoje reakcije ob prejetem rdečem kartonu svoje moštvo pustil na cedilu. Vsekakor ne bi smel tako impulzivno reagirati, bolj bi moral brzdati svoja čustva. V tistem trenutku sem bil zares jezen, saj smo bili vseskozi boljši tekmec, a sta se nam zgodili dosojeni enajstmetrovki, iz katerih smo znova prejeli zadetka in tako bili nesrečno poraženi. Glavnemu sodniku Nejcu Kajtazoviću sem se po srečanju takoj opravičil za moje proteste. Še enkrat bi rad poudaril, da se zavedam, da sem reagiral napačno," se je pokesal Ljubljančan.

Oglasil se je tudi športni direktor Celja Sebastjan Gobec: "Blaž je v vlogi kapetana moštva kot prvi zadolžen za komunikacijo s sodnikom med tekmo. Vsekakor je ob odločitvi za enajstmetrovko želel zaščititi moštvo in svoje soigralce, a to nikakor ni storil na pravi način. Njegova reakcija ni opravičljiva, moral bi biti bolj previden, česar se Blaž zaveda tudi sam. Bi pa rad poudaril, da ga vsekakor razumemo, da je bil nezadovoljen z dosojenim, saj smo mnenja, da je bila ta odločitev za enajstmetrovko zelo stroga. Posnetek pove vse, kot že nekajkrat v tej sezoni. Verjamemo in upamo, da so te situacije zgolj nesrečni slučaji."