Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.03.2016 09:19:52
Deli članek:

Katančevo soočenje z zvezdnikom, s katerim sta bila na bojni nogi

Nikola Miljković

Srečko Katanec bo v sredo prvič letos vodil slovensko reprezentanco, in to proti nasprotniku, za katerega igra tudi njegov stari znanec, s katerim pa ga veže vse prej kot prijateljska zgodovina.

Bliža se prva tekma slovenske nogometne reprezentance v tem letu. Varovanci Srečka Katanca se bodo v sredo v Kopru pomerili z Makedonijo, Agim Ibraimi bo imel priložnost, da ponagaja državi, katere potni list je prejel nedolgo tega. No, a Ibraimi ne bo edini s posebnim motivom, to zagotovo velja tudi za makedonskega zvezdnika, ki bo odigral svojo prvo reprezentančno tekmo po dveh letih in pol. Dejansko se je Goran Pandev odločil preklicati svoj reprezentančni pokoj, in to - zanimivo - prav pred tekmo s Slovenijo, ki bi mu morala ponuditi še dodaten motiv dokazovanje.

Zakaj? Zaradi - Srečka Katanca! Nogometaša Genoe, ki je svoj čas igral tudi za Lazio, Napoli in Inter, s slovenskim selektorjem namreč veže pestra preteklost. Ko je Ljubljančan med letoma 2006 in 2009 kot selektor vodil makedonsko izbrano vrsto, mu je šlo tam marsikaj narobe tudi zaradi tega, ker se nikakor ni mogel razumeti s Pandevom. S slednjim sta se, tako beležijo makedonski nogometni arhivi, nič kolikokrat zapletla v takšne in drugačne spore, celo ko je Katanec odstopil, je dejal: "Nisem odstopil zaradi poraza z 0:4. Odstopil sem zaradi umazanega spora s Pandevom, ki je vnašal nemir v moštvo. Ne morem prenašati takšnega obnašanja, nemogoče je, da bi lahko deloval v takšnih okoliščinah."

Zdaj se bosta Kantanec in 32-letni 75-kratni makedonski reprezentant spet soočila. Kakšno bo to njuno soočenje na Bonifiki, pa bomo jasno šele videli. A glede na pestro zgodovino gre težko pričakovati prijateljski stis roke, celo objem ali kaj podobnega.

galatasaray.org
Goran Pandev je postal novi član Galatasaraya.