Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.03.2016 22:14:36
Deli članek:

Cvek za oceno odlično

Nikola Miljković

Nogometaši krškega so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Zavrču z 0:1 (0:1).

Zavrčani so se s prvo spomladansko zmago - do nje so prišli kot zadnja ekipa v ligi - utrdili na petem mestu prvenstvene lestvice. Do nje so prišli po zaslugi zgodnjega zadetka Lovra Cveka in dobrega zapiranja krških napadalnih adutov v nadaljevanju obračuna. Krško, ki tako ostaja še brez zmage proti Zavrču, po 13. porazu v sezoni ostaja na dnu lestvice, v skupini treh ekip s po 25 točkami. Ob njih jih imata toliko še Krka in Rudar, ki bo v nedeljo gostoval pri vodilni Olimpiji.

Zavrčani so povedli v 16. minuti, ko se je Lovro Cvek odločil za strel z več kot 20 metrov in žogo skoraj v lobu poslal v mrežo Krčanov. Ti so se pozneje odločneje podali proti vratom gostov, med drugim je Enis Đurković poskusil nekoliko z desne strani v 29. minuti, a zadel le zunanji del mreže. Tudi v nadaljevanju so se gostitelji še nekajkrat znašli v ugodnih položajih v kazenskem prostoru gostov, a do pravega zaključka tudi po lastni nespretnosti niso prišli.

V 54. minuti je bil Šime Gregov malce prepočasen pred golom po podaji Dina Hotića s prostega strela, v 63. minuti je Dejan Urbanč sprožil s prostega strela z leve strani, Marko Ranilović pa je žogo odbil, tako kot po poskusu Davida Poljanca nekaj trenutkov pozneje. V zadnjem delu tekme so se domači sicer trudili priti do kakšne priložnosti, a je bilo preveč napak pri ključnih podajah, pa tudi Zavrčani niso pustili veliko prostora domačim napadalcem, tako da se je končalo z zmago gostov.

Krško bo v 27. krogu 2. aprila gostovalo v Domžalah, Zavrč pa bo dan pozneje gostil Koper.

Krško - Zavrč 0:1 (0:1)

Krško - Stadion Matije Gubca, gledalcev 1100, sodniki: Perić (Kranj), Pospeh (Petrovče) in Kasapović (Ljubljana).
Strelec: 0:1 Cvek (16.).
Krško: Zalokar, Sikošek (od 76. Štefanac), Petric, Gregov, Jakolić, Urbanč, Žinko, Hotić, Đurković (od 81. Rusić), Volarič, Poljanec.
Zavrč: Ranilović, Štanenko, Antić, Karamatić, Jakšić, Cvek, Pihler, Kokorović (od 78. Filipović), Batrović (od 71. Matjašič), Golubar (od 86. Tuđan), Dodlek.
Rumeni kartoni: Sikošek, Gregov, Petric; Golubar, Kokorović, Antić, Pihler, Karamatić, Ranilović, Tuđan.
Rdeči karton: /.