stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 19.03.2016 17:55:30

Po dolgem času poraz Celjanov

Grega Wernig
Nogometaši Celja so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:2 (1:0).Domžalčani so končali niz devetih tekem celjske neporaženosti.


Do svoje 12. prvenstvene zmage, s katero so se utrdili na tretjem mestu, so Domžlačani prišli po zaslugi boljše igre v drugem polčasu, junak pa je bil Jure Balkovec z lepo izvedenim zmagovitim prostim strelom. Celjani, ki so v svojih vrstah pogrešali kaznovanega Marka Pajača, po desetem porazu ostajajo šesti.
Po relativno enakovrednem in mirnem začetku so prvi resneje zagrozili Celjani oziroma novopečeni reprezentant Blaž Vrhovec, ki je dvakrat sprožil v kazenskem prostoru, a so gostujoči branilci njegova ne ravno močna strela blokirali pred golovo črto. Gostitelji so zasluženo povedli v 25. minuti, ko sta Erico De Sousa in Vrhovec na robu kazenskega prostora izmenjala dvojno podajo, Portugalec pa je nato "nanizal" še nekaj neodločnih domžalskih branilcev in žogo poslal v mrežo. To pa sta bili tudi edini nevarnejši akciji prvega dela.
Po mirnem uvodu v drugi polčas je v 55. minuti Antonio Mance zapravil dotlej najlepšo domžalsko priložnost, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal preveč proti sredini vrat, tako da Matic Kotnik ni imel veliko dela. Malce zatem je premalo natančno na drugi strani meril Danijel Miškić. V 66. minuti pa so gosti prišli do enajstmetrovke, saj je v domačem kazenskem prostoru z roko igral Lovre Čirjak. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Matic Črnic, ki je tako kot prvi v spomladanskem delu premagala Matica Kotnika.
V 83. minuti so Domžalčani, ki so bili kljub odsotnosti nekaterih poškodovanih in bolnih igralcev ter kaznovanega Gabra Dobrovoljca boljši tekmec v drugem polčasu, prišli do vodstva. Damir Hadžić je približno 20 metrov od svojih vrat storil prekršek nad Senadom Jarovićem, prosti strel pa je nato lepo izvedel Jure Balkovec, ki je ob desni vratnici zadel celjsko mrežo.
Celje bo v 27. krogu 2. aprila gostovalo v Velenju, Domžale pa bodo gostile Krško.

Celje - Domžale 1:2 (1:0)


Celje - Stadion Arena Petrol. 900 gledalcev. Sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Friš (Sladki Vrh).
Strelci: 1:0 De Sousa (25.), 1:1 Črnic (66./11 m), 1:2 Balkovec (83.).
Celje: Kotnik, Klemenčič, Krajcer (od 51. Hadžić), Vidmajer, Čirjak, Požeg Vancaš (od 74. Spremo), Vrhovec, Miškić, De Sousa, Podlogar (od 90. Bašić), Omoregie.
Domžale: Maraval, Horić, Blažič, Balkovec, Brachi, Juninho (od 56. Jarović), Husmani, Trajkovski (od 46. Žužek), Črnic, Majer (od 64. Vetrih), Mance.
Rumeni kartoni: Čirjak, Hadžić; Vetrih.
Rdeči karton: /.

Značke: domžale, celje

Članki iz rubrike