Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.03.2016 10:14:51
Deli članek:

Kadeti lovijo evropsko prvenstvo: Po remiju z Belgijo še remi s Španijo

Nikola Miljković

Kadetska slovenska reprezentanca je le še eno tekmo oddaljena od preboja na evropsko prvenstvo.

Medtem ko se njegov nekdanji klub Olimpija bori za naslov državnega prvaka, Dušan Kosić s svojimi reprezentančnimi varovanci naskakuje uvrstitev na evropsko prvenstvo za nogometaša do 17 let.

Kadetski reprezentanti so v teh dneh v Belgiji, kjer sta za njimi tekmi z dvema evropskima velesilama. In kar je najpomembnejše: Slovenija je na obeh odnesla celo kožo. Potem ko se je v prvem krogu skupine 8 z Belgijo razšla z remijem brez zadetkov, je z rezultatom 0:0 remizirala tudi na včerajšnji tekmi s Španijo. Slednja že desetletja slovi po odličnem delu z mladimi nogometaši, toda Slovenci so bili zanjo preprosto preveč trd oreh.

Sicer drži, da so bili Španci boljši, več so poskušali in med drugim zadeli tudi okvir slovenskega gola, toda poti za hrbet vratarja Matevža Vidovška iz Brava niso našli. Hkrati je treba priznati, da Kosićevi varovanci v napadu niso bili kdo ve kako nevarni, o tem govori tudi podatek, da v okvir španskega gola niso ustrelili niti enkrat. No, toda osvojili so točko, ki jih pred zadnjim krogom, v katerem se bodo v sredo pomerili z Izraelom, ohranja v igri za nastop na EP, ki bo maja letos v Azerbajdžanu.

Slovenci so po dveh tekmah z dvema točkama na tretjem mestu, več točk sta zbrali Belgija in Španija, obe po štiri. Na prvenstvu sicer neposredno vodi prvo mesto, na zaključni turnir pa se bodo uvrstili tudi vsi drugouvrščeni z izjemo najslabšega med vsemi.