Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.03.2016 09:34:17
Deli članek:

Pearce ni pomagal najslabšemu britanskemu moštvu

Potem ko se je začasno iz nogometnega pokoja vrnil vratar Edwin van der Sar, je nekaj podobnega naredil tudi Stuart Pearce.

Nekdanji angleški reprezentant je pri 53 letih spet obul nogometne čevlje, toda niti stari Psiho, kot so nogometaša klicali zaradi ostrega sloga igre, ni pomagal ekipi Longforda; še vedno se je drži sloves večnih zgub.

Pravzaprav je Longford AFC tarča posmeha tekmecev v okrožni ligi Gloucestershire Northern Senior League, ki je 13. stopnja v angleškem nogometnem ligaškem sistemu.

Moštva se že nekaj časa drži ne preveč laskav vzdevek najslabše ekipe na britanskem otočju. Izgubili so zadnjih 22 tekem od 22 odigranih, razlika v zadetkih pa je -190. Zato so obupani nogometaši našli rešitev - pripeljimo nekoga slavnega, pa bo. Pripeljali so nekdanjega kapetana angleške izbrane vrste Stuarta Pearca, ki je pri 53 letih užival v aktivnem igranju na tekmi, ni pa pomenil jezička na tehtnici. Longford je - kar sicer ni bilo kakšno posebno presenečenje - izgubil, morda pa tudi zaradi slavne okrepitve zgolj z 0:1 proti ekipi Wotton Rovers.

"Lepo je bilo spet igrati. Fantje so se res trudili. Žal smo imeli nekaj smole in prejeli gol z bele točke, vendar pa je opazen napredek in verjamem, da lahko v prihodnosti naredijo preskok," je soigralce gentlemansko pohvalil Pearce, ki je v igro vstopil v drugem polčasu.

V mlajših letih je Pearce igral na več kot 500 tekmah v angleški najmočnejši ligi za Nottingham Forest, Newcastle United, Manchester City, West Ham in Coventry. Za Anglijo je igral na 78 tekmah. Po končani karieri je bil tudi trener v Nottinghamu, Manchester Cityju, v britanski olimpijski ekipi in reprezentanci Anglije do 21 let, leta 2012 pa je, po slovesu Fabia Capella, začasno prevzel tudi člansko ekipo Anglije.