Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.03.2016 07:48:41
Deli članek:

Nikolić: Če ne bi tako grešili, bi bila bitka za prvaka že odločena

Arsen Perić

Trener ljubljanske Olimpije Marko Nikolić obžaluje, ker so njegovi varovanci na začetku drugega dela sezone tako neučinkoviti v napadu.

Olimpija je v nedeljo le remizirala s Celjem, ki je vnovič mešalo štrene v bitki za naslov prvaka. Zdaj imajo zmaji pred prvim zasledovalcem Mariborom le še štiri točke prednosti, kar obeta še toliko bolj zanimiv zaključek sezone 2015/16.

Kljub temu, da Celja niso premagali, so si Ljubljančani v Stožicah pred okrog 3500 gledalci priigrali kar nekaj lepih priložnosti. Rok Kronaveter je zadel prečko, stresla se je tudi vratnica, Miha Zajc je zgrešil prazen gol in z enajstih metrov ustrelil visoko čez gol. Ker se je dvakrat zatresel tudi okvir gola Olimpije, je res čudežno, da se je tekma končala z 0:0.

Marko Nikolić kljub zgolj remiju ni bil pretirano slabe volje. Vsaj kar zadeva igro njegovega kluba. "To je bila najboljša tekma Olimpije, odkar sem njen trener. O tem sem prepričan. Žal nismo bili nagrajeni z zmago. Preveč priložnosti smo zapravili," je po tekmi na tiskovni konferenci povedal strokovnjak iz Srbije in dodal: "Ne morem veliko zameriti igralcem. Bili so razigrani, veliko streljali na gol. Zahvalil bi se prav vsakemu izmed navijačev za izjemno podporo."

POZITIVNA JE DISCIPLINA V IGRI
Nekdanji trener Partizana pa se vseeno zaveda, da ima njegov klub težave v tem letu. Na treh tekmah je namreč zabil zgolj dva gola. "Dejstvo je, da nismo tako nevarni, kot bi bili s Šporarjem in Hentyjem. A za to obstajajo objektivni razlogi, zato tega ne smemo objokovati. Rešitev moramo najti med igralci, na katere računamo, in doseči več zadetkov. Zapravljamo preveč priložnosti. V Mariboru smo tako zapravili dve točki, tokrat imeli goro priložnosti in zapravili še dve točki. Boj za naslov prvaka bi bil lahko že skoraj odločen, če ne bi zapravljali toliko priložnosti," se zaveda Nikolić, ki je za konec pristavil: "Pozitivno je to, da smo se znova prepričali, kako smo disciplinirani v igri. Ponovno nismo prejeli gola. Celje je dvakrat zadelo okvir naših vrat, a to je bilo z razdalje. Tam so nas ogrozili, ker imajo zelo kakovostne igralce. In to smo vedeli."

Zmaje naslednja tekma čaka v nedeljo, ko se bodo pomerili z Rudarjem, tudi Velenjčani bodo gostovali v Stožicah.