kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

jz
jz
0 16.11.2015 22:56:15

Razočarani zmaji (video)

Reuters
V drugem kvalifikacijskem paru za Euro 2016 sta se merili Irska in Bosna in Hercegovina. Otočani so bili uspešnejši.

Potem ko si je v nedeljo Madžarska kot 21. reprezentanca zagotovila uvrstitev na evropsko prvenstvo v Franciji 2016, si je 22. vozovnico priborila še Irska. V povratni tekmi dodatnih kvalifikacij je Irska v Dublinu premagala Bosno in Hercegovino z 2:0 (1:0). Na prvi tekmi je bil izid 1:1.


Tekma v Dublinu je bila zelo vroča, oba gola za Irce pa je dal Jonathan Walters, ki sicer igra za Stoke City v premier ligi. Prvi gol je dosegel v 24. minuti iz enajstmetrovke (po igranju z roko branilca BiH v kazenskem prostoru), drugega pa v 70. minuti in dokončno pokopal upe reprezentantov BiH. Kako vroča je bila tekma in koliko dela je imel sodnik, pove tudi podatek, da so kar trije igralci BiH prejeli rumeni karton zaradi nešportnega obnašanja - Senad Lulić že v 23. minuti, potem pa še Edin Džeko in Milan Djurić v 93. minuti.  

Udeleženke EP so ob gostiteljici Franciji z uspešnimi nastopi v kvalifikacijami že pred časom postale Avstrija, Anglija, Islandija, Češka, Severna Irska, Portugalska, branilka naslova Španija, Švica, Italija, Belgija, Wales, Albanija, Romunija, Nemčija, Poljska, Rusija, Slovaška, Hrvaška in Turčija, iz dodatnih kvalifikacij pa Madžarska in Irska. EP bo prvič doslej nastopilo 24 ekip.

Značke: irska, bih

Članki iz rubrike