Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
14.11.2015 16:53:13
Deli članek:

Bo Matić končal reprezentančno pot? (video)

Reuters

Očitno imajo v srbski reprezentanci obilo težav.

Vsaj tako gre soditi po poročanju tamkajšnjih medijev. Nemanja Matić je eden izmed najpomembnejših členov izbrane vrste, ki jo vodi selektor Radovan Ćurčić. Član Chelseaja je potožil, da odnosi v ekipi še zdaleč niso taki, kakršen bi morali biti. Še posebej ga skrbijo nekateri posamezniki, ki se do dresa z državnim grbom obnašajo neprofesionalno.

Srbi so v petek gostovali v Ostravi, kjer so igrali prijateljsko tekmo s Češko. Domačini so bili veliko boljši nasprotnik in so slavili kar s 4:1. Matić je v pogovoru s srbskimi novinarji izrazil skrb nad trenutnim stanjem v izbrani vrsti. "Vedno se trudim, da bi bil zgled ostalim, vendar pa posamezniki tega nočejo videti. Če bo tako še naprej, ne bom več prišel. Odnos posameznikov do reprezentančnega dresa ni na primerni ravni. To ne velja samo za tekmo, temveč je tako že vse od ponedeljkovega zbora," je bil kritičen 27-letni vezist londonskih modrih, in nato na zelo slikovit način povedal, kaj si misli: "Tako nam niti Messi ne bi mogel pomagati."

Matić se je po porazu na Češkem pogovoril s selektorjem Ćurčićem in mu v pogovoru dejal, da obstaja možnost, da se bo odrekel nastopanju za reprezentanco: "Rekel sem mu, da ne vidim smisla v tem, da bi še naprej igral za reprezentanco, če se bodo te stvari nadaljevale. Igralci se morajo zamisliti nad sabo in dojeti, da tu ne gre za selektorja, temveč za nas same. Ne smemo si lagati. Prav zanima me, ali se posamezniki v svojem klubu pripravljajo na tekme tako kot se v reprezentanci. Odnos ni dober. Ko smo se bali za svojo rit v Albaniji, smo vse naredili tako kot je treba."