Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.10.2015 11:16:35
Deli članek:

Evropska nogometna zveza uradno potrdila nosilce dodatnih kvalifikacij

Nikola Miljković

Slovenska nogometna reprezentanca bo na žrebu dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 pričakovano med nenosilci.

Po napovedih; Evropska nogometna zveza (UEFA) je uradno potrdila nosilce pred žrebom dodatnih kvalifikacij, Slovenije med temi ni. Četa selektorja Srečka Katanca se je znašla med nenosilci, to z drugimi besedami pomeni, da bo v nedeljo v Nyonu za nasprotnika dobila eno od naslednjih držav: Bosna in Hercegovina, Ukrajina, Švedska, Madžarska.

Koga si najbolj želeti? Švedske zagotovo ne, severnjaki so zgodovinsko gledano neugoden nasprotnik za Slovenijo, v tem primeru bi se morali branilci kosati tudi z Zlatanom Ibrahimovićem, ki je v teh kvalifikacijah zabil kar 8 golov. Tudi BiH bržčas ni ravno najboljša izbira, razlogi niso povezani zgolj z njeno kvaliteto, tudi zaradi dejstva, da bi bilo na tekmi v Sloveniji ogromno njenih navijačev. Z Madžari in Ukrajinci imamo precej boljše izkušnje; s sosedi smo se pomerili štirikrat in jih trikrat porazili, od Ukrajine smo bili boljši v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2000.

Dodajmo, da so poleg Slovenije med nenosilci še Danska, Irska in Norveška. Na žrebu bo sicer določeno tudi to, kje bodo prve tekme in kje druge. Tisti, ki bo v posameznem paru izžreban kot prvi, bo uvodoma igral pred svojimi gledalci.