Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.10.2015 10:03:06
Deli članek:

Novo razočaranje Argentine, Brazilija le zmagala

Reuters

Ekvadorska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji 2016 dosegla drugo zmago.

Po odmevni zmagi v Buenos Airesu nad Argentino z 2:0 je tokrat v domačem Quitu ugnala Bolivijo z 2:0. 

Argentina je znova razočarala, na gostujoči tekmi v Asuncionu se je s Paragvajem razšla brez golov. Urugvaj je na domačih tleh visoko premagal Kolumbijo s 3:0, Čile pa v gosteh Peru s 4:3.

Na deževni tekmi v Quitu sta zadetke na težkem in razmočenem igrišču dosegla Miler Bolanos in Felipe Caicedo. Brazilija je v odsotnosti Neymarja in Davida Luiza dokaj zanesljivo ugnala Venezuelo. Za gostitelja je dva gola dosegel Willian, enega Ricardo Oliveira, za goste pa je edini zadetek dosegel Christian Santos.

Argentina je brez Lionela Messija izjemno ranljiva, tokrat je manjkal tudi Sergio Aguero, na gostovanju v Paragvaju pa se je razšla brez golov. Točo golov so zato gledalci videli v Limi, kjer je Čile slavil s 4:3. Za letošnje zmagovalce južnoameriškega prvenstva sta po dva gola prispevala Alexis Sanchez in Eduardo Vargas, za Čile, ki je od 23. minute igral brez "pordečelega" Christiana Cueva, je dva gola dosegel Jefferson Farfan, enega pa Jose Paolo Guerrero.

Urugvaj je v Montevideu zanesljivo ugnal Kolumbijo, gole pa so dosegli Diego Godin, Diego Rolan in Abel Hernandez.

Po dveh krogih južnoameriških kvalifikacij so na vrhu lestvice Urugvaj, Čile in Ekvador s šestimi točkami, Paragvaj jih je zbral štiri, Brazilija in Kolumbija po tri, Argentina eno, Peru, Venezuela in Bolivija pa so brez točk.