Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.10.2015 09:56:06
Deli članek:

Eksplozija navdušenja turških nogometašev ob uvrstitvi na EP (video)

profimedia

Reprezentanca Turčije se je včeraj kot najboljša tretjeuvrščena reprezentanca uvrstila neposredno na evropsko prvenstvo.

Prav neverjetno je, na kakšen način so si Turki zagotovili vstopnico za Francijo. Scenarij, po katerem bi se turška reprezentanca neposredno uvrstila na Euro je bil malo verjeten, zahteval je namreč zmago do zadnjega kroga najslabše reprezentance v skupini Kazahstana v gosteh pri Latviji in zmago Turčije doma nad Islandijo

Samo v tem primeru bi namreč Turčija osvojila dovolj točk, da bi bila na lestvici tretjeuvrščenih na prvem mestu (proti Kazahstancem so osvojili vseh šest točk, proti Latviji pa samo dve, vemo pa, da se rezultati proti najslabše uvrščeni reprezentanci v skupini brišejo). 

In do 65. minute obeh tekem je kazalo, da se sanjski scenarij za Turke ne bo uresničil. Rezultat na obeh obračunih je bil namreč 0:0, potem pa je Kazahstan preko Kuata zabil gol Latviji in Turčija je potrebovala še samo svojo zmago.

Do nje je prišla v 89. minuti preko Inana, ki je na fantastičen način izvedel prosti strel in Turki so zmagali, kljub temu, da so od 70. minute igrali z igralcem manj, ko je bil zaradi zverinskega prekrška izključen Tore

Turki takoj po tekmi še niso vedeli, da so se uvrstili v Francijo, ko jim je spiker še na zelenici sporočil, da je Kazahstan slavil v Latviji, pa se je začelo veliko slavje. 

V priloženih posnetkih vam ponujamo tako fenomenalen zadetek Inana kot reakcijo nogometašev neposredno po tem, ko so izvedeli, da potujejo v Francijo.