Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
08.10.2015 17:48:05
Deli članek:

Vse je v resnosti

Selektor slovenske nogometne Srečko Katanec pred petkovo kvalifikacijsko tekmo za Euro 2016 proti Litvi pravi, da so fantje dobro pripravljeni in da morajo tekmo vzeti zelo resno. V tem primeru ne bo težav, je povedal na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju.

"Fantje so delali res dobro, zelo sem zadovoljen s tem. Tekma pa je tekma. Vemo, kaj je nogomet. Fantje morajo vzeti tekmo zelo resno. Upam, da bo tako. Če bo tako, potem ne bo panike," meni Katanec, ki je poudaril, da Milivoje Novaković, ki še okreva po poškodbi ključnice, zagotovo ne bo igral, tako kot ne kaznovani Kevin Kampl.

"Zagotovo bo to nek primanjkljaj, ampak igrati se mora tudi brez tistih, ki jih ni. Tisti, ki bodo zaigrali, morajo zato pokazati največ kar znajo," o odsotnosti dveh ključnih nogometašev pravi selektor.

Ta pravi še, da bodo morali biti še kako pazljivi proti Litvi. "Mi imamo dobre levonoge nogometaše, oni pa tudi. Imajo dobre podaje v kazenski prostor, lahko dobro izvedejo proste strele ... Naši fantje so pripravljeni, toda če ne bomo stoodstotno osredotočeni, potem jih bo težko prebiti. Oni bodo verjetno v začetku malo bolj agresivni, potem pa se bodo pomaknili nazaj. Niso pa tako agresivni kot Estonija, tako da bomo mogoče imeli nekaj več prostora," je še povedal Katanec.

Podobno pravi tudi kapetan Boštjan Cesar. "Lahko rečem, da smo delali res dobro. Čakata nas še dve tekmi. Najprej Litva. Pričakujem, da bomo odigrali na najboljši možen način, da bomo napake s prejšnjih tekem zmanjšali na minimum. Z agresivno igro in navijači si želimo do skupne zmage. Nato se bomo osredotočili na San Marino," pravi steber slovenske obrambe.

Glede Litve izpostavlja nevarnosti iz protinapadov. "Igrali smo že proti Litvi, ki ima dobro ekipo. Nevarna je iz protinapadov, imajo nevarne polšpice, krilne igralce. Paziti bomo morali na vsakega. Toda prvotno se moramo osredotočiti na svojo igro, jih čim prej stisniti in dati zadetek. Potem se oni odprejo in je lažje igrati naprej," še meni Cesar.

Zaključil je, da vedo, kako igrati proti ekipam, ki igrajo zaprt nogomet, ne čutijo pa pritiska, saj se zavedajo, kaj bi jim dve zmagi prinesli. Torej najmanj tretje mesto v skupini in dodatne kvalifikacije. Ob zmagi Estonije proti Švici pa celo neposredno uvrstitev na Euro 2016.