Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
08.10.2015 16:00:36
Deli članek:

Preobrat v zadevi Messi, zvezdnik Barcelone v zapor?

Reuters

Prevara je bila takšna, da je po mnenju državnega tožilca vredna kazni. Se res lahko zgodi, da bo Leo Messi nekaj časa preigraval le na zaporniškem dvorišču?!

Čeprav je svetovno javnost že obšla novica, da Lionelu Messiju ne bo treba odgovarjati zaradi domnevne utaje davkov oziroma davčne prevare in da se bo moral na sodišču zagovarjati le njegov oče Jorge, je zdaj iz Španije prišla drugačna informacija. Namreč, v zatožno klop bosta sedla in Messi starejši in Messi mlajši!

Zvezdnik Barcelone in njegov oče se bosta morala zagovarjati v treh točkah obtožnice, če ju bodo spoznali za kriva, bi oba lahko pristala celo za zapahi! Dvojcu sicer očitajo, da je med leti 2007 in 2009 utajil kar 4,16 milijona evrov, in sicer tako, da sta v Belizeju in Urugvaju ustanovila navidezni podjetji. In zdaj še najbolj udaren podatek: državno tožilstvo je za nogometaša iz Argentine zahtevalo kar 22 mesecev dolgo zaporno kazen! No, toda tudi če bo Messi obsojen, mu bržčas ne bo treba za zapahe. Ko je v Španiji nekdo prvič kaznovan, so kazni, krajše od dveh let, ponavadi zgolj pogojne.

Messija je sicer pred dnevi davčni urad oprostil utaje davkov, toda državno tožilstvo je ocenilo, da je storil prevaro na škodo javnega dobrega. In to je dovolj za obisk sodnih dvoran. Sojenje bo potekalo v kraju Vilanova i la Geltru, ki je od Barcelone oddaljen okoli 50 kilometrov, datum začetka pa še ni znan.