Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.10.2015 10:50:46
Deli članek:

Je on rodil? Mar on doji? Ne! Torej bo igral

Profimedia

Robbie Keane je postal oče, toda zaradi tega njegovo igranje za Irsko ni vprašljivo. "Saj ne doji!" je poudaril selektorjev pomočnik Roy Keane.

Reprezentanti Irske se pripravljajo na zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za Euro 2016, pred varovanci selektorja Martina O'Neilla sta ključna obračuna. Irci se namreč še vedno borijo za enega od prvih dveh mest v skupini D, a hkrati so v nevarnosti, da končajo kot četrti, če se bodo na tekmah z Nemčijo doma in Poljsko v gosteh opekli.

Ker so Nemci in Poljaki na lestvici pred Irci, bo naloga še toliko težja, zato je za O'Neilla toliko pomembneje, da bo imel na voljo vse svoje varovance. Tudi Robbiea Keana, ki je v teh dneh spet postal oče. In ker je zaradi tega podaljšal bivanje v Združenih državah Amerike, kjer igra za Los Angeles Galaxy, so se številni Irci zbali. "Bo sploh igral? In če bo, bo dovolj dobro pripravljen?" se podi po glavah navijačev.

Roy Keane, O'Neillov pomočnik, ob novinarskem vprašanju, ali bo Keane sploh lahko igral, ni bil ravno navdušen. Kontroverzni Irec, eden najbolj neizprosnih ljudi v svetu nogometa, je odgovoril brez dlake na jeziku. "Seveda bo Robbie igral, zakaj ne bi? Saj ni on rodil. Če ne doji, potem bo z njim vse v redu," je Roy Keane razblinil vse dileme glede igranja najboljšega strelca irske reprezentance vseh časov. Robbie Keane je sicer doslej za svojo državo odigral že 142 tekem, ob tem pa zabil tudi 67 zadetkov.