Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
06.10.2015 21:55:57
Deli članek:

"Pilot" beograjskega drona obljublja novo akcijo

Prek družabnih omrežij se je oglasil človek, ki je prevzel odgovornost za prekinitev tekme Srbija - Albanija. In zagotovil, da nekaj posebnega pripravlja tudi za četrtkovo povratno srečanje.

Kot zagotovo veste, je Ismail Morina preteklo jesen na tako imenovani dron obesil zastavo velike Albanije, leteči predmet na daljinsko upravljanje po zraku pripeljal na sredino igrišča beograjskega stadiona in sprožil pravi kaos. V nizu dogodkov so na igrišče pritekli srbski navijači, želeli obračunati z albanskimi nogometaši, tekma pa se ni nikoli nadaljevala. 

Albaniji je kljub incidentu pripadla zmaga za zeleno mizo in ostaja v igri za uvrstitev na evropsko prvenstvo, Srbija je že davno odpisana, moštvi pa se bosta v četrtek pomerili še v Elbasanu v bližini Tirane. Že tako ali tako je šlo za tekmo najvišjega tveganja, zdaj pa je vse skupaj še zaostril nastop zloglasnega Morine. 

Prestopniku so sicer prepovedali vstop na stadion, a se je na spletu pohvalil z vstopnico na svoje ime in zagotovil, da bo tekmo spremljal v živo. Pa ne samo to. Napovedal je, da je tokrat pripravil nekaj prav posebnega za srbskega premierja Aleksandra Vučića, ki se še vedno ni odločil, ali si bo srečanje ogledal na prizorišču dogajanja.

Morina mu je med svojim nastopom ponudil očala, s čimer je jasno namigoval na nedavni napad na prvega moža srbske vlade v Srebrenici. V vsakem primeru organe reda in miru čaka zelo težko delo, veliko vprašanje pa je, kaj se bo na področju zagotavljanja varnosti dogajalo po današnjem zapletu.