Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
06.10.2015 21:19:49
Deli članek:

Mlajši Messi opran krivde za davčno utajo, starejši v težavah

Reuters

Argentinski superzvezdnik Lionel Messi ima eno skrb manj. Španski tožilci so zavrgli obtožbe proti napadalcu Barcelone zaradi domnevne utaje davkov v višini 4,1 milijona evrov v obdobju od 2007 do 2009.

V Barceloni se je danes nadaljeval postopek v razvpitem primeru izogibanja plačila davščin z zelo dobrimi novicami za zvezdnika Barcelone. Preiskovalni organi, ki so na predlog davčne uprave vzeli pod drobnogled finančno poslovanje argentinskega reprezentanta, so ugotovili, da Messi ni kriv, kajti glede na takratno njegovo mladost in dejstvo, da je za vse posle skrbel oče, ni mogel vedeti o kakršnih koli finančnih manipulacijah in mahinacijah.

Potem ko so Lionela Messija oprali vsakršne krivde, so za nepravilnosti okrivili zgolj Messijevega očeta Jorgeja, ki je bil tudi njegov agent, za katerega tožilstvo zahteva 18 mesecev zapora in plačilo kazni v višini vsaj dveh milijonov evrov.

Messi je že moral z obrestmi vred pred dvema letoma davkariji poravnati pet milijonov evrov, torej celoten neplačani znesek za neprijavljene sponzorske prihodke vključno z zamudnimi obrestmi. Tožilstvo Jorgeju Messiju očita, da se je v imenu sina skušal izogniti plačilu davkov, ki so izvirali iz trženja njegove medijske podobe, davkom pa se je skušal izogniti z denarnimi nakazili prek čezmorskih podjetij v Belizeju in Urugvaju.