Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
06.10.2015 19:45:17
Deli članek:

Šok iz Münchna: Gerd Müller ima Alzhaimerjevo bolezen

Bolezen ne izbira. Tudi tako zlovešča, kot je tista, poimenovana po zdravniku Alzheimerju, ne. Doletela je enega najboljših napadalcev vseh časov, veliko legendo in rekorderja Bayerna.

Že nekaj časa se je šušljalo, da z Müllerjem ni vse v najlepšem redu. V javnosti se je nazadnje pojavil leta 2013, od tedaj je za njim malodane izginila vsaka sled. In saj veste, pomanjkanje informacij v podobnih primerih ponavadi napoveduje slabe vesti. Prišle so danes, ko je o stanju nekoč izjemnega nogometaša javnost obvestil njegov dolgoletni klub. 

Kot se spodobi, so sporočilo spisali pri Bayernu, za katerega je legendarni Gerd igral med letoma 1964 in 1979 ter postavil številne rekorde. Med drugim tudi te, ki jih lovi trenutno tako zelo vroči Robert Lewandowski, zaradi katerega smo v zadnjih dneh kar nekajkrat slišali primerjave z veliko legendo. 

"Ne Bayern ne nemški nogomet brez njega ne bi bila to, kar sta," so o svetovnem prvaku iz leta 1974 (med drugim strelcu dveh zadetkov v takratnem finalu) zapisali predstavniki bavarskega kluba v ganljivem sporočilu, ki je marsikoga spravilo na rob (ali celo čez) solza. Težko si je namreč predstavljati, da bo 69-letni nekdanji velemojster zaradi znane bolezni možganov pozabil svoje mojstrovine in sčasoma tudi to, kdo sploh je.

Müller je sicer že nekaj časa v oskrbi v posebni ustanovi, kjer zanj skrbijo na najlepši mogoči način, tako z vseh koncev Nemčije kot s celotnega sveta pa prihajajo sporočila podpore. Pridružujemo se jim tudi mi. Človek je minljiv, njegov spomin tudi, Müllerjeva dediščina pa bo živela večno. Tudi ko na svetu ne bo več nikogar, ki bi se je lahko spomnil.