Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.06.2015 08:17:13
Deli članek:

Neymar je prevzel odgovornost, hladen tuš za Kolumbijce

Reuters

Nogometaši Brazilije so v svoji prvi tekmi skupine C južnoameriškega prvenstva z 2:1 premagali Peru. Odločilni zadetek je ob izteku dvoboja dosegel rezervist Douglas Costa. Na drugi tekmi te skupine je za presenečenje in zmago Venezuele proti Kolumbiji z 1:0 poskrbel Salomon Rondon.

Za Brazilce se je tekma v Temucu začela s pravim šokom, saj je že v tretji minuti vratar Jefferson v svojem kazenskem prostoru, del krivde pripada tudi branilcu Davidu Luizu, "podaril" žogo Christianu Cuevu, ki mu ni bilo težko zatresti brazilske mreže. Toda razpoloženi Neymar je po podaji soigralca iz Barcelone Danija Alvesa že dve minuti pozneje izid izenačil. V nadaljevanju tekme so več priložnosti imeli brazilski nogometaši, še zlasti je bil razpoložen Neymar, ki je imel največ zaslug, da je Douglas Costa, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, tik pred koncem tekme premagal vratarja Peruja Pedra Galleseja.

"Za nami je izredno težka tekma, toda najbolj pomembno je, da smo zmagali," je po enajsti zaporedni zmagi brazilske reprezentance po katastrofi na lanskem svetovnem prvenstvu, ko so na svojih tleh z 1:7 izgubili proti Nemčiji, dejal Neymar, ki ga je pohvalil tudi selektor Dunga.

"Neymar je bil spet odločilen. Za njim je izredno dolga sezona, z Barcelono je igral v treh finalih, v vseh treh je bil uspešen, danes pa je prevzel odgovornost nase in bil najbolj zaslužen za našo zmago," je kapetana svoje ekipe pohvalil Dunga.

Medtem ko so se Brazilci le izvlekli in prišli do načrtovanih treh točk, so hladen tuš na uvodni tekmi skupine C doživeli Kolumbijci, ki so igrali z vsemi svojimi zvezdniki. Toda James Rodriguez, Radamel Falcao, Juan Cuadrado in drugi niso našli poti do mreže Venezuele, ki je v 60. minuti povedla z 1:0. Zadetek je dosegel Salomon Rondon, sicer nogometaš Zenita iz St. Petersburga, za katerega se v prestopnem roku zanimata angleška kluba Tottenham in Liverpool. V nadaljevanju tekme se je izkazalo, da je bil to zmagoviti zadetek, čeprav so Kolumbijci še imeli nekaj priložnosti za izenačenje, a je vratar Alain Baroja ostal nepremagan.

"Vedeli smo, da nam ne bo lahko. Venezuela je dobro zaprla prostor pred svojimi vrati, tako da nismo našli poti do njihove mreže. Ne preostane nam drugega, kot da pozabimo na poraz in začnemo razmišljati o Braziliji," je po porazu dejal kolumbijski vratar David Ospina, ki si nogometni kruh služi pri Arsenalu.