Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.06.2015 14:52:26
Deli članek:

Po brezplačnem lososu še nepričakovana zmaga

vszi

Kaj takšnega se nam ne bo nikdar več zgodilo, so trdili Grki. Pa so odšli na Ferske otoke in se spet osramotili.

V soboto smo bili priča drugemu delu grške nogometne tragedije. Reprezentanca Grčije je v kvalifikacijah za Euro 2016, v katerih je že izgubila vse možnosti za preboj na zaključni turnir, kar dvakrat izgubila proti enemu največjih avtsajderjev v svetovnem nogometu. Ferski otoki so še v drugo premagali nekdanjega evropskega prvaka, tokrat je bilo 2:1. In veselica je bila popolna. Tekma je bila namreč odigrana na prenovljenem stadionu Torsvollur, ki je bil razprodan in nabito poln – na tribunah je bilo več kot 4000 tisoč ljudi.

Ker je zveza želela še dodatno popestriti dogajanje, je pred tekmo gledalce "častila" z brezplačnimi porcijami lososa. Te so šle kot za med, a vendarle niso bile vrhunec nepozabne sobote. Šele četrtič v zgodovini je Ferskim otokom uspelo, da so v kvalifikacijah enega nasprotnika premagali dvakrat. A nikdar tekmec ni bilo tako ugleden kot Grčija, evropski prvak iz leta 2004. Pred tem je Fercem to uspelo proti San Marinu, Malti in Luksemburgu.

Pa Grki? Najraje bi se pogreznili v zemljo, najraje bi izginili z njenega obličja, kaj pa drugega … Večje sramote si pač tako ugledna reprezentanca skorajda ne more privoščiti. In to kar dvakrat v enih kvalifikacijah.