Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.06.2015 14:07:54
Deli članek:

Kralj podaj, specialist za enajstmetrovke in upokojenec

Otoški časnik Daily Mail je izpostavil pet glavnih figur slovenske nogometne reprezentance.

Nedelja je dan za nogometni spektakel. Že v kratkem se bo v Stožicah začela težko pričakovana tekma med Slovenijo in Anglijo, nasprotnika se bosta pomerila v šestem krogu kvalifikacij za Euro 2016. Otočani so po petih zaporednih zmagah z eno nogo že na velikem tekmovanju, Slovenija bije ogorčeno bitko za drugo mesto, če bo želela premagati Švico, bo potrebovala še kar nekaj zmag. Današnja bi prišla še kako prav, toda ali jo je realno pričakovati? Angleži so favoriti, a tudi oni priznavajo, da v Ljubljani ne bo lahko.

Daily Mail se je pred tekmo pozabaval z najmočnejšimi orožji slovenske reprezentance; izpostavil je štiri nogometaše in vsakemu nadel zanimiv vzdevek, povezan predvsem z njegovimi igralskimi značilnostmi. Kevin Kampl je bil tako označen za kralja podaj, novinar omenjenega medija je vzdevek upravičil s podatkom, da je za Salzburg na 109 tekmah prispeval kar 54 asistenc.

Samir Handanović je specialist za enajstmetrovke, v tem je tako dober, da so pri Daily Mailu zapisali naslednje: "Če bodo Angleži dobili enajstmetrovko, ne pričakujte, da jo bodo tudi izkoristili." Izpostavili pa še nekaj: da ima pravi priimek za vratarja. Ker ima v priimku pač besedo hand (roka).

Pri Milivoju Novakoviću je Daily Mail izpostavil predvsem njegovo starost. In je postal The Retiree oziroma upokojenec. Ki pa zna vseeno zadevati gole, Daily Mail ni pozabil poudariti, da že 36-letni napadalec potrebuje le še šest golov, da bo ujel Zlatka Zahovića. Boštjan Cesar je za omenjeni časnik "vedno prisotni", predvsem zaradi rekorda po številu nastopov za reprezentanco, Daily Mail pa se je dotaknil tudi Srečka Katanca. Selektor Slovenije je menda zelo kontroverzna oseba, ki ne trpi "klovnov". In jasno, tistega famoznega spora z Zahovićem niso pozabili omeniti ...