Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.06.2015 12:16:28
Deli članek:

Ga bo kdo zabil kot leta 1974 Branko Oblak?

vszi

Slovenci še nikdar nismo premagali Anglije, je pa prav proti slednji Branko Oblak še kot reprezentant Jugoslavije zabil enega najlepših golov vseh časov.

Slovenci odštevamo do četrtega medsebojnega obračuna z Anglijo, doslej nam še ni bilo dano, da bi vzeli skalp enemu najuglednejših nasprotnikov v svetovnem nogometu. Anglija ima tri zmage, čeprav je hkrati res, da razlika med tekmecema nikdar ni bila kdo ve kakšna. Morda bo tokrat drugače, morda je le napočil pravi trenutek za to, da se tudi Slovenija enkrat razveseli zmage nad Anglijo. 

Čeprav zna biti velikokrat sila kritičen, smo prepričani, da bo pesti za to še kako držal tudi Branko Oblak. Slednji je kot nogometaš okusil tudi slast igranja proti Angliji, a ne samo okusil. Leta1974 je bil celo eden od junakov tedanje reprezentance Jugoslavije. Obračun med slednjo in Anglijo je na Marakani spremljalo kar 90 tisoč gledalcev, končalo se je z 2:2, drugi gol za domače pa je zabil prav Oblak. In kakšen gol je to bil! Sloviti vratar RayClemence je bil po Oblakovi "bombi" s 30 metrov povsem nemočen, zgolj z očmi je pospremil žogo v svojo mrežo. A vse besede so odveč, oglejte si posnetek res imenitnega zadetka.