Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
11.06.2015 11:40:49
Deli članek:

Navijačem moramo poslati impulz

Nikola Miljković

Srečko Katanec se je pričakovano odločil, da bo slovenska reprezentanca do tekme z Anglijo vadila le še popoldne. Boštjan Cesar in soigralci bodo do nedelje vadili še trikrat, včeraj so se znova potili na stadionu v gorenjski prestolnici.

Sredina vadba v Kranju je minila brez posebnosti. Na srečo. Srečko Katanec je imel na voljo popolno zasedbo, največji del treninga je bil namenjen igranju na dva gola, prav tako je nadvse pomembno spoznanje, da so fantje še naprej odlično razpoloženi in odločeni, da v Stožicah favoritom prekrižajo račune. S pomočjo dvanajstega igralca, stadion je razprodan. "To je odlično in tudi zato moramo že v uvodnih minutah pokazati dovolj odločnosti, s katero bi navijačem poslali še tisti dodaten impulz, da bodo 'skočili' za nami in nas spodbujali. Gotovo bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi bili uspešni," je odločen Valter Birsa. 

Proti Angliji lahko veliko pridobimo, saj nismo favoriti. Pokazati moramo več, kot smo na Wembleyju. Moramo igrati neobremenjeno, a tudi bolj pogumno. Če bo žoga dobro krožila, bomo prišli do priložnosti. Vse bomo storili, da osvojimo kakšno točko, če že ne vsega izkupička.
Milivoje Novaković

Na Wembleyju se ni razpletlo po naših željah, kljub slovenskemu vodstvu so gostitelji slavili s 3:1. A težko se je bilo znebiti občutka, da bi se lahko razpletlo tudi drugače. Je bilo spoštovanje do ugledne zasedbe preveliko, je bilo morda celo kaj strahu? "Ne, nismo se bali, morda smo poskušali prehitro priti pred domača vrata. Vztrajali smo pri podajah, ki niso bile učinkovite. Več bi morali zadrževati žogo v svoji posesti, da bi tudi Angleži tekli za njo. Drugi polčas smo sicer začeli bolje in tudi z nekaj sreče povedli, nakar nas je takojšnje izenačenje pokopalo," se je gostovanja na Otoku spomnil izkušeni primorski vezist, ki nedeljo pričakuje optimistično razpoložen: "Vsak nasprotnik je premagljiv, končni izid je odvisen od številnih dejavnikov. Zdaj moramo najprej vse treninge opraviti pošteno, takšen pristop bi se nam moral vrniti. Poznamo način, kako do uspeha. Vemo, kje ne smemo izgubljati žoge, kako jih prebiti in kako si zagotoviti kakovostno posest žoge."

Nikola Miljković

SLOVENIJA - ANGLIJA

Stožice, nedelja ob 18. uri

Zelo močno slovensko orožje bo znova kakopak Milivoje Novaković, ki se je zadnji pridružil reprezentanci, po vrnitvi z Japonske najprej znova potrebuje čas za aklimatizacijo. "Je dokaj naporno, ampak ne želim iskati izgovorov," pravi član Nagoye, ki je v dozdajšnjem delu kvalifikacij že štirikrat zadel v polno. "Goli so pomembni, ohranjajo nas med živimi. Vseeno pa je to že pozabljeno, pred nami so novi izzivi. Proti Angliji lahko veliko pridobimo, saj nismo favoriti. Pokazati moramo več, kot smo na Wembleyju. Moramo igrati neobremenjeno, a tudi bolj pogumno. Če bo žoga dobro krožila, bomo prišli do priložnosti. Vse bomo storili, da osvojimo kakšno točko, če že ne vsega izkupička."

Optimist je tudi Nejc Pečnik: "Angleže dobro poznamo, a vemo tudi, kakšen je naš cilj. Mislim, da imamo dobre možnosti za ugoden rezultat. Tekmeci prihajajo v Slovenijo s polnim izkupičkom, tako da bodo neobremenjeni. Poleg tega so že nekaj časa brez pravih tekmovalnih obveznosti, saj se je angleško prvenstvo končalo zelo hitro. Menim, da bi to lahko bila naša prednost."