Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
10.06.2015 21:57:47
Deli članek:

Ostal sem zaradi Messija

Daniel Alves je potreboval kar nekaj časa, da je sprejel odločitev, kje bo nadaljeval kariero, pri tem pa mu je pomagal tudi njegov soigralec Lionel Messi.


Pred tedni je vse kazalo, da se bo Brazilec Dani Alves po dolgih letih poslovil od Barcelone. Takrat je namreč zlil kar nekaj gnojnice na vodstvo katalonskega velikana in praktično napovedal slovo, pred dnevi pa je kot strela z jasnega odjeknila novica, da bo Alves na Camp Nouu ostal vsaj še dve leti. 

No, strani sta se na koncu očitno le dogovorili glede vseh podrobnosti, branilec pa je dejal, da je ključno vlogo pri podaljšanju pogodbe odigral Argentinec Lionel Messi, s katerim sta odlična prijatelja tudi v zasebnem življenju. "Ostal sem zaradi Messija, ki mi je dejal: 'Dani, ostani. Kje se boš pa počutil bolje, kot tukaj?' Že pred časom sva se pogovarjala, kako lepo je biti del tega kluba in tudi mesto je izjemno. Tukaj imam vse, pa še vreme je krasno." 

Še pred dnevi je govoril, da bo igral tam, kjer ga bodo spoštovali"Imel sem nekaj trenutkov, ko nisem bil prepričan, da tukaj nisem zaželen. Toda spoznal sem, da me imajo radi in da me cenijo. To je bila tudi ena od stvari, zaradi katere sem ostal. Vedno sledim srcu in tokrat je želelo, da ostanem tukaj." Njegova odločitev je bila še toliko bolj presenetljiva zaradi tega, ker naj bi ga klub premalo cenil, sam pa je izjavil, da je del ekipe, ne pa tudi kluba. 

Ali je na koncu glavno vlogo vendarle odigral denar? "Ni šlo zaradi denarja, najprej so mi ponudili pogodbo, s katero se pač nisem strinjal. Želel sem eno, ponudili so mi pa nekaj drugega. Toda na koncu smo le prišli do kompromisa. Zdaj imam dvoletno pogodbo in možno je, da se bom upokojil v dresu Barcelone."