Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
09.06.2015 11:11:26
Deli članek:

Miran Srebrnič: Takšne pa še ne

Goriško izhodišče po prvi tekmi z Aluminijem v dodatnih kvalifikacijah ni bilo najboljše. Izid 0:0 je kar nekaj upanja vzbudil tudi pri Kidričanih, toda varovanci trenerja Mirana Srebrniča so v povratnem obračunu vendarle upravičili vlogo favorita.

Kakovostna razlika je prišla do izraza in štirikratni prvaki poleg Maribora in Celja ostajajo edini, ki še niso izpadli v nižji kakovostni razred tekmovanja.  Miran Srebrnič je že leta in leta na slovenskem prvoligaškem prizorišču, a tako zadovoljnega kot po nedeljski povratni tekmi z Aluminijem v dodatnih kvalifikacijah ga še nismo videli. Trener Gorice veselja ni skrival in tega niti ni hotel, nasmeh kar ni izginil z njegovega obraza. "Uf, olajšanje je res veliko. Take tekme še nisem igral, niti doživel. Večji pritisk je igrati za obstanek kot osvojiti prvenstvo, o tem sem se zdaj prepričal. Veselje ob želenem dosežku je kakopak samoumevno, saj smo vendar športniki," pravi legendarni goriški kapetan.

S podobo ekipe na domačem igrišču ni mogel biti zadovoljen, v Kidričevem je bilo drugače. "Dobro smo igrali, zmedlo nas ni niti zgodnje vodstvo gostiteljev. Fantje so ohranili primerno zbranost in dvoboj nadaljevali v nespremenjenem ritmu. Pripravili smo si veliko priložnosti, zmaga bi bila lahko izražena tudi z višjo razliko, toda po vodstvu z 2:1 vendarle nismo več za vsako ceno silili v napad. Nadzirali smo potek dogodkov in tekmo mirno pripeljali do konca. Bili smo boljši, zasluženo smo zmagali," pravi Miran Srebrnič.

Morebiten neuspeh modro-belih bi gotovo imel katastrofalne razsežnosti. Gorica najbrž ne bi le izpadla, ampak razpadla, a tudi po zmagi se naslednje vprašanje ponuja samo po sebi – kako naprej? "Zdaj so na vrsti drugi. Vodilni možje kluba, mestni veljaki ... Mi smo svoje naredili, ostali med elito in poskrbeli, da severni del Primorske še naprej ima prvoligaša. Res bi bila velika škoda, če bi morda izpadli. Že večkrat sem povedal in bom še enkrat ponovil, da si ne predstavljam, kako bi bilo vse skupaj videti, če bi Gorica tekmovala v 2. SNL. Motiv vseh tistih, ki zdaj skrbijo za usodo kluba, in tistih, ki lahko pomagajo, bi gotovo splahnel. Močno upam, da bo uspeh proti Aluminiju pomenil nov zagon in da se bodo razmere začele čim prej urejati. Da bi se Gorica počasi začela vračati proti mestom, na katerih je nekoč že bila. Čez noč vsekakor ne bo šlo, te težke čase je preprosto treba preživeti," je povedal trener modro-belih.

Kar zadeva prihodnost, prevladuje ideja, da bi v Novi Gorici znova prevladovali doma vzgojeni igralci. "V prvi vrsti je za prihodnjo sezono treba sestaviti konkurenčno moštvo. Zgolj z mladimi je v prvi ligi težko biti uspešen. Treba je imeti kakovostno jedro, okostje, in mu nato dodajati obetavne fante. V Gorici to jedro zdaj imamo, 'zadaj' je prav tako nekaj talentiranih, zanimivih mladeničev in seveda mora biti osnovni namen poskušati vse te igralce zadržati."

Kakšni so prvi vtisi o novem vodstvu kluba, ki mu poveljuje predsednik Hari Arčon? "Prizadevajo si sestaviti klubski ustroj," odgovarja Miran Srebrnič, ki ima z Gorico še enoletno pogodbo, toda njegova prihodnost kljub temu ostaja negotova. "Zastonj ne mislim več delati," vnovič poudarja nekdanji odlični branilec. "Z novim vodstvom se še nismo pogovorili, a je dejstvo, da se bo to moralo zgoditi čim prej. Potem bom videl, kako in kaj naprej."