Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ro
ro
0 26.03.2015 08:38:33

U-21: Nov selektor, nova zasedba

Grega Wernig
Mlada slovenska reprezentanca začenja novo obdobje pod vodstvom novega selektorja.

Primož Gliha bo premiero doživel na današnji prijateljski tekmi z Ukrajino na Bonifiki (začetek ob 15. uri), ki bo pravšnji preizkus pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

Ne le z novim selektorjem, mlada slovenska reprezentanca v nov kvalifikacijski cikel vstopa tudi s spremenjeno zasedbo. "Gre za novo generacijo, saj se mlada reprezentanca pač spreminja vsako drugo leto. Večjih problemov s prilagajanjem nismo imeli, saj so novinci dobri nogometaši in pravi fantje. Zelo dobro se ujamemo tudi z novim selektorjem," pravi Miha Zajc, ki bi gotovo utegnil biti močan adut Primoža Glihe.

VSTOP JE PROST!

V želji, da bi se na današnji tekmi zbralo čim več gledalcev in da bi slovenski upi imeli pravšnjo spodbudo, bo vstop na tribune Bonifike prost.

Navijače seveda zanima, kakšna naj bi bila podoba izbrane vrste? "Stremimo k sodobnemu nogometu, napadalni igri in doseganju zadetkov. Na prvi tekmi sicer pričakujem še določene napake, kar pa je razumljivo, saj še nismo povsem uigrani. A ne glede na vse menim, da bo na Bonifiki zelo zanimivo," je odvrnil primorski vezist in priznal, da se v pripravah na današnji obračun z Ukrajinci niso kaj prida ukvarjali: "Ne, nasprotniku nismo posvečali večje pozornosti, saj smo se na treningih bolj ukvarjali s svojo igro in določenimi taktičnimi postavitvami. Na voljo imamo malo časa, tako da je bolje, da ga izkoristimo za uigravanje, kar bo koristno za kvalifikacije."

Seveda bi bilo novo pot lepo začeti z dobrim rezultatom. "Na vsaki tekmi želimo zmagati, čeprav tokrat rezultat vendarle ne bo v ospredju. Sicer pa nestrpno pričakujem začetek dvoboja, saj menim, da smo dobro pripravljeni," je še povedal Miha Zajc.

Članki iz rubrike