franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

liz
liz
0 25.03.2015 23:25:56

Azijski prvak remiziral s svetovnim (video)

Reuters
Reprezentančni teden se je začel že danes, ko je bilo na sporedu nekaj zanimivih prijateljskih tekem.

Izpostavili bomo tri, v katerih so nastopile štiri evropske reprezentance. Tako so v Kaiserslauternu pri aktualnih svetovnih prvakih Nemcih gostovali azijski prvaki Avstralci.

Srečanje se je končalo z remijem, gledalci pa so videli štiri zadetke. V 17. minuti je domačine v vodstvo popeljal Reus, ki je uspešno zaključil odlično akcijo Khedire. Vendar pa so gostje pet minut pred koncem prvega dela igre izid izenačili. Po predložku Burnsa z leve strani se je v domačem kazenskem prostoru najbolje znašel Troisi in z glavo premagal vratarja Zielerja.

A to še ni bilo vse, kenguruji so na začetku drugega polčasa celo povedli, izjemen zadetek pa je dosegel Jedinak, ki je uspešno izvedel prosti strel s približno dvajsetih metrov. Nemce je pred sramotnim porazom rešil rezervist Podolski. Napadalec Interja je v igro vstopil v 73. minuti, osem minut pozneje pa je po Schürrlejevi podaji s približno petih metrov zadel nebranjeni del gola vratarja Ryana.



Zelo zanimivo je bilo tudi v Aarhusu, kjer so Danci gostili Američane. Na tem srečanju je bil dosežen še zadetek več kot v Kaiserslauternu, prestižne zmage pa so se veselili domačini, ki so slavili s 3:2. Nesporni junak dvoboja je bil napadalec Wolfsburga Nicklas Bendtner, ki se je podpisal pod vse tri zadetke zmagovalne ekipe.

Prvega je zabil po dobre pol ure igre, ko je izničil vodstvo Američanov. Ti so povedli v 19. minuti, ko je natačno meril Altidore. Gostje so po uri igre spet vodili, za 1:2 je zadel Johannsson. V izdihljajih dvoboja pa je imel svoj šov Bendtner, ki je najprej v 83. minuti še drugič izenačil, v sodniškem podaljšku pa prinesel zmago Dancem.

Stadion Hampden Park v Glasgowu je gostil dvoboj Škotske in Severne Irske. Domačini so bili boljši nasprotnik, a svoje premoči nikakor niso uspeli spremeniti v rezultatsko prednost. V 85. minuti pa jim je to vendarle uspelo, za minimalno zmago z 1:0 je zadel branilec Berra, ki je bil  po podaji s kota najvišji v gostujočem kazenskem prostoru in je žogi s strelom z glavo našel pot v mrežo.

Članki iz rubrike