Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
28.08.2014 15:49:38
Deli članek:

Šuler nič več za reprezentanco!

Nikola Miljković

Branilec Maribora Marko Šuler je sporočil, da ni več na voljo slovenski reprezentanci!

Srečko Katanec, selektor reprezentance Slovenije, bo jutri objavil seznam nogometašev, s katerimi se bo podal v prvo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016. Nasprotnik bo Estonija, tekma bo v Talinu, odigrana bo 8. septembra. Marsikoga zanima, kdo vse je v zadnjem času prepričal Katanca, številni so bili prepričani, da bo slednji skoraj zagotovo spet vpoklical tudi Marka Šulerja. Toda tudi če ga je želel, se Šuler v izbrano vrsto ne bo več vrnil. Sporočil je namreč, da je zadnjo tekmo za reprezentanco že odigral.

"Glede na ogromno špekulacij, vprašanj in komentarjev Marko Šuler javno sporoča, da je končal z igranjem z državno reprezentanco Slovenije!" je branilec Maribora zapisal na svojem uradnem profilu na twitterju. S tem je vsekakor presenetil marsikoga, potem ko se je v svojem klubu vrnil v staro, dobro formo, so bili mnogi prepričani, da je njegova naslednja velika želja vrnitev v reprezentanco. A, kot rečeno, tudi če je Katanec razmišljal o Korošcu, iz te moke ne bo kruha.

Enaintridesetletni bivši nogometaš Dravograda, Gorice, Genta, Hapoela iz Tel Aviva in varšavske Legie je v dresu z državnim grbom debitiral leta 2008, nato pa odigral 39 tekem in zabil tri gole. Največjega uspeha se je kakopak veselil leta 2009, ko se je s Slovenijo prebil na svetovno prvenstvo, v letu 2010 se je nato dokazoval tudi na zelenicah Južne Afrike. Zadnjo tekmi za reprezentanco je odigral 6. februarja 2013, ko je sodeloval pri porazu z Bosno in Hercegovino.