Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
28.08.2014 12:57:23
Deli članek:

Angleži s štirimi novinci, Rooney novi kapetan

Reuters

Angleški selektor Roy Hodgson je danes objavil seznam nogometašev, na katere računa na prihajajočih dveh tekmah.

Nasprotnik Slovenije v skupini E kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 bo za uvod v vročo reprezentančno jesen na Wembleyju na prijateljski tekmi gostila Norveško, v sredo, 8. septembra pa jih čaka prva prava preizkušnja, ko se bodo odpravili vse prej kot na lahko gostovanje v Švico. 

Roy Hodgson po še enem razočaranju na svetovnem prvenstvu v Braziliji ne more več računati na Franka Lamparda in nekdanjega kapetana Stevena Gerrarda, ki sta sklenila svoji reprezentančni poti. Bo pa zato septembra priložnost dobili štirje novinci. Hodgson je namreč vpoklical Dannyja Rosa iz Tottenhama, Caluma Chambersa iz Arsenala, Jacka Colbacka, ki igra za Newcastle in Fabiana Delpha iz Aston Ville. Če sta prva dva mladeniča s svojimi predstavami letos opozorila nase, sta slednja dokaj neznani in neuveljavljeni nogometni imeni. 

Ob tem pa je Hodgson rešil tudi na Otoku tako zelo vroče vprašanje novega kapetana. Po Gerrardu bo ta čast pripadla Waynu Rooneyju, ki je kapetan pred nekaj dnevi postal tudi pri Manchester Unitedu. "Dolgo časa sem razmišljal o tem, toda Wayne je bil očitna izbira. Zasluži si zaradi svojih izkušpenj in zavzetosti. Imela sva dogl pogovor in pripravljen je sprejeti ves pritisk, ki ga prinaša ta vloga, kar je izjemnega pomena," je svojo odločitev pojasnil selektor angleške izbrane vrste.

Anglija se bo s četo Srečka Katanca prvič pomerila 15. novembra letos na Wembleyju, v Stožicah pa bodo gostovali 14. junija 2015.




Seznam angleške reprezentance

Vratarji: Fraser Forster (Southampton), Ben Foster (West Bromwich Albion), Joe Hart (Manchester City)
Branilci: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Calum Chambers (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Phil Jones (Manchester United), Danny Rose (Tottenham Hotspur), John Stones (Everton)
Vezisti: Jack Colback (Newcastle United), Fabian Delph (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) Raheem Sterling (Liverpool), Andros Townsend (Tottenham Hotspur), Jack Wilshere (Arsenal)
Napadalci: Rickie Lambert (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Danny Welbeck (Manchester United)