Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.10.2024 08:50:03
Deli članek:

Celjani razbili Turke, Riera pa po tekmi presenetil: Fantje niso opravili svoje naloge

Martin Metelko

Nogometaši Celja so v konferenčni ligi odčitali pravo lekcijo turški ekipi, trener slovenskih prvakov pa ni bil popolnoma zadovoljen.

Ni ga bilo junaka, ki bi si upal napovedati takšen razplet tekme v Celju. Celjani so pred domačimi gledalci kar leteli po zelenici, na koncu pa turškega predstavnika v evropskem tekmovanju premagali kar s 5:1. Pričakovati je bilo, da bodo v celjskem taboru kar pokali od navdušenja, da bo trener Albert Riera govoril v presežkih, toda ... Španski strateg ni mogel iz svoje kože, po tekmi je spregovoril na način, ki ga ni pričakoval nihče.

"Dobro smo si pripravili na tekmo, naš cilj je bil, da ohranimo 'čisto mrežo'. Fantom sem rekel, da če ne bomo prejeli gola, bomo zmagali. Ker nisem imel nobenega dvoma, da si bo moja ekipa pripravila priložnosti za zadetek. Ni jim uspelo. Zato so mi dolžni 'čisto mrežo'. Zato nisem popolnoma zadovoljen. Ponavljam, naš cilj je bil ohraniti prazno mrežo, ni nam uspelo. Seveda nismo pričakovali, da bomo dali petardo, to se zgodi. Fantom sem po tekmi rekel, da niso naredili svoje naloge, kajti naloga je bila ohraniti prazno mrežo. Moje misli so že v Radomljah, upam, da bodo tam opravili svoje delo. Če ta ekipa ne bo prejemala zadetkov, lahko pride zelo daleč. Moram pa povedati, da sem ponosen na ekipo. Ne zaradi samega rezultata, ampak zaradi agresivnosti, kompaktnega branjenja. Tekmecu nismo dopustili čistih priložnosti. Zadovoljen sem, da sem videl ekipo, ki se je dobro branila. Kajti da bi imel žogo v svoji posesti moraš biti najprej dovolj dober, da to žogo pridobiš. Več kot kadarkoli delamo v obrambi, kajti na tej ravni je to izrednega pomena," so bile besede Alberta Riere po prvi zmagi v evropskem tekmovanju.