Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.10.2024 18:04:13
Deli članek:

Zvezdnik Olimpije brez zadržkov: Evropo lahko primerjam le s Celjem in Mariborom

alesfevzer.com

Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo v četrtek ob 21. uri na svojem stadionu v Stožicah igrali tekmo 2. kroga konferenčne lige. Potem ko so Ljubljančani uvodni dvoboj izgubili z 1:2 pri favoriziranem Heidenheimu, jih doma tudi čaka nov velik izziv. Tekmec bo avstrijski Lask iz Linza, v ljubljanskem taboru upajo na dober razplet.

Pri zeleno-belih so nekaj misli namenili sami zelenici v Stožicah, za katero upajo, da bo na primerni ravni, čeravno vremenska napoved ni najboljša. "Videli bomo, kakšen bo teren. Ampak smo pripravljeni, imamo načrt, upam, da bomo tekmo končali s tremi točkami," je na novinarski konferenci dejal v tej sezoni eden boljših posameznikov v ljubljanski zasedbi Raul Florucz.

Ta je v mladih selekcijah igral v Linzu, ampak pravi, da zaradi tega ne bo tekma zanj nič drugačna kot druge. Pričakuje pa, da bo motivacija na pravi ravni.

"Upam na najboljšo možno formo, pričakujemo, da bomo igrali tekmo življenja. O tekmecih sicer ne razmišljamo preveč, seveda jih analiziramo, ampak osredotočenost je predvsem na nas in našem načrtu," je dodal in pristavil, da so zdaj s soigralci v napadalnem delu že dobro uigrani.

"Mislim, da smo prišli do tega, da se razumemo na terenu. Vemo, kje je kdo, tudi če se ne gledamo. Je pa to običajno, ko odigraš toliko tekem skupaj," je povedal Florucz in pojasnil, da je razlika med igranjem v konferenčni in domači ligi predvsem ta, da je v Evropi vse hitreje in ni toliko časa za razmislek. "Mogoče v domači ligi lahko to primerjam le s tekmami proti Celju in Mariboru."

Sanchez: Motivacija je velika
Trener Victor Sanchez je tudi zagotovil, da je ekipa pripravljena, da večjih težav s poškodbami ni, da pa je bila v Heidenheimu tudi zelo dobra lekcija. "Vedno so pričakovanja in dvomi pred prvo tekmo. A zdaj to pomaga. Če primerjamo proračun, je tudi Linz daleč pred nami, ampak bomo poiskali rešitve na igrišču. Najpomembnejše pa je spoznanje, da se lahko kosamo s tekmeci v tej ligi," je dejal Španec.

"Motivacija je velika, pozitivno ozračje tudi. Tako delujemo od prvega dne. Samozavest imamo, čeprav smo prvo tekmo izgubili. Po analizi pa smo ugotovili, da smo dobro odigrali in zdaj z motivacijo čakamo prvo domačo tekmo," je dodal.

Olimpija je v domači ligi konec tedna zmagala v Lendavi proti Nafti 1903 z 1:0 in zadržala prvo mesto na lestvici, strelec je bil Alex Blanco, ki je za zeleno-bele dosegel tudi edini gol v Nemčiji.

Olimpija bo v 3. krogu 7. novembra gostovala pri HJK v Helsinkih, v 4. krogu bo 28. novembra gostila severnoirski Larne, v 5. bo 12. decembra gostila Cercle Brugge, v 6. pa bo 19. decembra gostovala pri Jagiellonii, tudi enem tekmecev Celja, pri katerem igra slovenski branilec Dušan Stojinović.