Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.10.2024 10:57:03
Deli članek:

Nogometaš Maribora v nebo dvignil Cesarja: Res sem srečen, da je prišel

Grega Wernig

Boštjan Cesar je z zmago debitiral na mariborski klopi.

Nedeljsko sončno popoldne v slovenski prestolnici je Mariboru prineslo srečo. Na krstnem nastopu Boštjana Cesarja na vijoličasti klopi so šestnajstkratni slovenski državni prvaki na izjemno zahtevnem igrišču v Spodnji Šiški proti še bolj zahtevnemu tekmecu Bravu prišli do minimalne zmage z 1:0, edini strelec na tekmi je bil izkušeni alžirski veteran Hilal Soudani. 

Po tekmi je osrednji branilec Lan Vidmar spregovoril za prisotne medije in poudaril, kako zelo težka ter pomembna je bila nedeljska zmaga. Ob vprašanju o novem trenerju, Boštjanu Cesarju, pa so se mu oči kar zasvetile. "To je moj prvi trener, ki je v času svoje kariere igral na mojem položaju. Poskušal bom vse, kar se da, vso znanje, izčrpati iz njega. Po njem smo se vsi obrambni igralci zgledovali, ga gledali na svetovnem prvenstvu. Mislim, da je on eden boljših nogometašev v zgodovini slovenskega nogometa. Res sem srečen, da je tak človek prišel v naš klub in da se bom od njega ogromno naučil," je razložil Vidmar. 

In ob opazki, da ni samo Boštjan Cesar med tistimi, ki so imeli odlične kariere in so zdaj v strokovnem štabu vijoličastih, odvrnil: "To so vsi veliki igralci, ki so prišli. Večina jih je obrambnih igralcev. (smeh) To je za nas pozitivno. Čim več bomo znanja bomo poskušali izvleči iz vsakogar." 

Grega Wernig