Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
28.09.2024 17:00:22
Deli članek:

Vroč prekmurski derbi brez presežkov

Aleš Cipot

Obračun med Nafto in Muro v Lendavi se razpletel brez golov.

Nafta – Mura 0:0

Lendava – Športni park. 2500 gledalcev. Glavni sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana).

NAFTA: Mauricio, Pirtovšek, Tojčić, Dumančić, Marinič, Lesjak, Hrka, Georgievski (od 78. Božičković), Csoka (od 78. Kljun), Kalnoki-Kis (od 60. Brkić), Klausz (od 66. Szalay). Trener: Jozsef Bozsik.

MURA: Raduha, Miloš, Cipot, Proleta, Ščernjavič (od 46. Pucko), Nuhanović, Vrbanec (od 77. Kurtović), Diogo, Julardžija (od 77. Maruško), Junčaj (od 69. Kurež), Vizinger (od 86. Maroša). Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni (2-4): Lesjak (26), Kalnoki-Kis (58); Cipot (28), Ščernjavič (38), Proleta (57), Maruško (87).

Rdeči kartoni: -

Vroč dvoboj med Nafto in Muro se je razpletel brez zmagovalca in golov. Takšen scenarij nikogar ni pretirano navdušil, a roko na srce niti razočaral. Že res, da sta si obe ekipi nadvse želeli vsega izkupička, ampak osnovni namen je bil vendarle ostati neporažen. Sicer pa smo videli spopad brez presežkov in pravih priložnosti, delitev plena je na koncu pravična.

Uvodnega otipavanja ni bilo. Obe ekipi sta v v tekmo vstopili odločno, agresivnost je bila na primerni ravni. Mura je zapretila kmalu po prvem žvižgu Radeta Obrenovića, a je Nafta hitro odgovorila z enako mero. Eni in drugi so si prizadevali, da bi si zagotovili prevlado, venddar to nikakor ni bila lahka naloga. Na tribunah so jo imeli črno-beli, dogajanje na zahtevni zelenici je bilo dokaj enakovredno. Na obeh straneh so bile situacije, ki so obetale, toda prvi konkretnejši zaključek smo videli šele sredi prvega dela, ko je s 25 metrov sprožil Sandi Nuhanović, a se Žan Mauricio ni pustil presenetiti.

Na nasprotni strani je poskušal iz prostega strela zapretiti Zsombor Kalnoki-Kis, meril je nekoliko previsoko. Čeprav resnejših groženj ni bilo, je čas mineval relativno hitro, v 36. minuti je domačega vratarja po všečni akciji zaposlil Steven Junčaj. Tik pred odhodom na odmor se je iskrica upanja za vodstvo prižgala naftašem, ko je dober diagonalni strel uspel Amadeju Mariniču, a je bil Florijan Raduha dovolj zbran, manj dela je kmalu zatem imel po poskusu Hristiana Georgievskega.

Drugi del se je začel z grožnjo Dominika Csoke, ki je bil z roba kazenskega prostora nekoliko premalo natančen, tudi v nadaljevanju pa je dinamičnost dvoboja ostala na zadovoljivi ravni. Poskušali so tudi muraši, ampak v odločilnih trenutkih je zmanjkala prava rešitev, v posameznih trenutkih nekaj več natančnosti.

Loris Cipot

Pretirano tveganje vendarle ni bilo priporočljivo. Vodilo obojih je bilo, da je bolje imeti vrabca v roki, kot goloba na strehi, ampak kakovost izvedbe v nadaljevanju ni bila zadovoljiva. Pričakovali smo več ognja, v 67. minuti pa je vendarle zadišalo po domačem vodstvu. Znova dejavni Amadej Marinič je vse storil sam in zelo dobro streljal z 20 metrov. Florijan Raduha je imel kar nekaj dela in žogo, ki je oplazila tudi vratnico, preusmeril v kot. To so bili trenutki, ko je Nafta 'zavohala kri', gostujoči navijači pa so z odobravanjem sprejeli odločitev Oskarja Drobneta, ki je namesto Stevna Junčaja v ogenj poslal Gala Kureža.

Domači mini pritisk je hitro splahnel, toda v 84. minuti se je soboška mreža zatresla. Po strelu Zorana Lesjaka z glavo in obrambi Florijana Raduhe je žogo za hrbet gostujočega vratarja iz neposredne bližine spravil Rok Pirtovšek, a je bil v prepovedanem položaju. Do konca je poskušal še Matic Maruško, toda streljal previsoko in tudi do konca se izid ni več sprem,enil.